Nieuwsbericht

ZZ Leiden ontvangt Rotterdam

27 november 2015

Tussen twee thuiswedstrijden voor de FIBA Europe Cup speelt Zorg en Zekerheid Leiden ook nog in de eigen Vijf Meihal een wedstrijd voor de Dutch Basketball League. Challenge Sports Rotterdam is zaterdag 28 november de eerste tegenstander tegen wie voor de tweede keer wordt gespeeld. Aanvang 20.00 uur.

Eigenlijk is het al de derde keer dat beide ploegen tegenover elkaar staan. In de voorbereiding kwam Challenge Sports Rotterdam ook al naar Leiden om daar te winnen van een verre van compleet aantredende Leidse formatie.

De Rotterdammers waren ook de eerste tegenstander in de competitie. Zorg en Zekerheid Leiden was in de Maasstad met 60-79 te sterk voor de thuisploeg die al anderhalf jaar lang wacht op een overwinning tegen een ploeg uit de top-4. De laatste keer dat Rotterdam in de Vijf Meihal van Zorg en Zekerheid Leiden won, is al weer enige jaren geleden. Op 16 oktober 2008 werd het 68-84 voor de Rotterdammers, die dat seizoen drie van de vier wedstrijden van de Leidse ploeg won. Op 21 maart 2009 werd het in Rotterdam 77-51 voor de thuisploeg. Sindsdien heeft Zorg en Zekerheid Leiden niet meer verloren van de Rotterdammers.

In de competitie heeft Rotterdam tot nu toe gewonnen van Aris Leeuwarden, Apollo Amsterdam en BSW. Nederlagen waren er in de vijf wedstrijden tegen de top-4. Tegen Donar hebben de Rotterdammers al twee keer gespeeld, al waren ze er in de laatste ontmoeting tussen beide clubs dicht bij een zege.

Over lengte hebben ze in Rotterdam niet te klagen. Met Sergio de Randamie (2.01 meter), Lucas Steijn (2.08 meter), Bart Stolk (2.10 meter) en Robert Krabbendam (2.14 meter) kun je op de plekken vier en vijf aardig wat centimeters neerzetten. In de laatste vier wedstrijden etaleerde Don Rigters, die ooit nog uitkwam voor het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden, zijn vorm door drie keer in de dubbele cijfers te scoren.

Met twee nederlagen neemt Zorg en Zekerheid Leiden de tweede plaats in. Na drie niet al te beste wedstrijden voor de FIBA Europe Cup toonde de Leidse formatie afgelopen woensdag aan nog steeds te kunnen vechten. FC Porto nam in het tweede kwart een ruime voorsprong, maar na de pauze knokte Zorg en Zekerheid Leiden zich geregeld tot dicht bij de Portugezen. Hard werken en vechtbasketbal, dat willen we graag zien. Laat Zorg en Zekerheid Leiden die (opgaande) lijn doortrekken, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Challenge Sports Rotterdam.