Nieuwsbericht

ZZ Leiden needs you!

16 november 2015

Na drie opeenvolgende uitwedstrijden voor de FIBA Europe Cup mag Zorg en Zekerheid Leiden woensdagavond eindelijk in de eigen Vijf Meihal aan de bak. De voltallige selectie van Zorg en Zekerheid Leiden roept u op om de ploeg te komen steunen, want winst op Fraport Skyliners is noodzakelijk. U kunt als zesde man de ploeg daarbij helpen.

Groep G van de FIBA Europe Cup kende een uiterst merkwaardig schema, waardoor de stand ook een behoorlijk vertekend beeld weergeeft. Zorg en Zekerheid Leiden heeft al drie keer op verplaatsing gespeeld en dat resulteerde ook in drie nederlagen. Buitenshuis winnen is in Europees verband niet eenvoudig en is in Groep G ook nog niet voorgekomen.

Spekkoper is Fraport Skyliners dat drie thuiswedstrijden op rij mocht afwerken en deze drie duels ook allemaal in winst omzette. Overigens met krappe marges, want na Zorg en Zekerheid Leiden (63-58) won de Duitse formatie van Krka Novo Mesto (69-67) en FC Porto (89-81). Het is de vraag hoe sterk de Skyliners, vorig seizoen nog halve finalist in de EuroChallenge, op vreemde bodem presteren. SPM Shoeters moest de Skyliners vorig seizoen in Den Bosch pas na verlenging voor laten gaan.

Dankzij sterk spel van Worthy de Jong (22 punten) en Jeroen van der List (15 punten) maakte Zorg en Zekerheid Leiden het de Duitsers in Frankfurt erg moeilijk. Mike Morrison, voor wie de Vijf Meihal niet onbekend is, bracht met 17 punten uitkomst. De Amerikaan kreeg veel steun van de Duitse international Konstantin Klein (14 punten) en de Nederlandse Canadees Aaron Doornekamp (9 punten en 7 rebounds).

Topscorers bij de Skyliners zijn echter de Amerikanen Quantez Robertson (17 punten) en Jordan Theodore (12 punten). Tegen Zorg en Zekerheid Leiden kwamen beide heren niet verder dan 9 respectievelijk 8 punten. Johannes Voigtmann, eveneens international, was er in Frankfurt nog niet bij. De 2.11 meter lange center keerde pas in de tweede Europese wedstrijd terug van een blessure.

Voor de Duitse competitie versloeg Fraport Skyliners afgelopen zondag Brose Baskets met 88-86. De meeste scores kwamen van de drie lange mannen Danilo Barthel (23 punten), Doornekamp (22 punten, drie driepunters) en Voigtmann (12 punten). De Skyliners staan na acht speelronden met zes overwinningen en twee nederlagen op de vierde plaats.

Zorg en Zekerheid Leiden miste in de laatste twee wedstrijden Mohamed Kherrazi die last heeft van irritatie aan zijn achillespees. Coach Eddy Casteels hoopt dat Kherrazi woensdag weer mee kan spelen. “Mo is een warrior. Die hebben we in dit soort wedstrijden hard nodig.” Over de kansen van Zorg en Zekerheid Leiden is Casteels duidelijk. “In Frankfurt hebben we een hele goede wedstrijd gespeeld. Die hadden we eigenlijk moeten winnen. Dat moeten we dan maar in de Vijf Meihal doen. Het is niet onmogelijk.”

Steun van de zesde man is gewenst, want om nog mee te kunnen spelen in Groep G, is winst van Zorg en Zekerheid Leiden noodzakelijk. U kunt de ploeg daarbij helpen en tegelijkertijd ook nog een Europese subtopper aan het werk zien. Smeer de stembanden vooraf, zodat u zich goed kunt laten horen in de Vijf Meihal. De selectie van Zorg en Zekerheid Leiden rekent op u. Nog geen kaartje, ga dan snel naar de website en regel hier uw entreebewijs. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Be there!