Nieuwsbericht

Supportersvereniging in nieuw jasje

13 november 2015

De supportersvereniging van Zorg en Zekerheid Leiden is in een nieuw jasje gestoken. De naam Leiden Devils is ingeruild voor de Blauwe Brigade en er is een nieuw bestuur gevormd met enkele nieuwe gezichten.

Het is de afgelopen periode een beetje stil geweest rondom de supportersvereniging, maar daar wil het nieuwe bestuur verandering in brengen. Met het samenbrengen van de supportersgroep de Blauwe Brigade, bekend van de blauwe jassen, truien, polo’s en het luidkeels gejuich, en de supportersvereniging Leiden Devils wordt er nieuw leven geblazen in de fanclub.

In het nieuwe zeskoppig bestuur hebben drie oude bekenden zitting genomen. Marcel Lingerak, Maarten van Gijzen en Marja van Tilburg zaten eerder al in het bestuur van de Leiden Devils. De drie nieuwe bestuursleden zijn Ellen Sitinjak, Hennie Olthof en Akif Han.

Tijdens de Algemene Leden Vergadering op 19 oktober is door de leden unaniem goedkeuring gegeven aan de voorstellen voor een nieuwe bestuur en voor de naamsverandering. Sindsdien is het nieuwe bestuur officieel aan de slag. “Achter de schermen waren wij natuurlijk al aan het kijken hoe wij het zouden willen aanpakken. Wij hebben ook gesproken met het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden. Nota bene het bestuur van de club kwam met het voorstel dat beide supportersgroepen eens met elkaar moesten gaan praten”, aldus voorzitter Akif Han.

“Wij willen nu als eerste een goede basis neerleggen. Het kan en mag niet zo zijn dat een klein groepje mensen al het werk op haar schouders krijgt zoals de afgelopen jaren het geval is geweest. Op den duur raak je dan je enthousiasme kwijt en juist dat is belangrijk in dit vrijwilligerswerk. Ik vind het ook mooi om te zien hoe wij er nu met z’n allen mee bezig zijn. De groep is dan ook veel groter dan alleen het bestuur. Naast de eerder genoemde namen dragen ook Rutger de Ligny, Marco Schaafstra, Ruud Haamke, Jim Lingerak en Eline van Tilburg ieder een steentje bij. Met z’n allen gaan wij proberen om van de Blauwe Brigade een succes te maken.”

Al te veel van wat er te komen staat, wil de nieuwe voorzitter nog niet verklappen, maar de insteek is wel om weer vaker uitwedstrijden te bezoeken met de supportersbus en leuke sfeeracties op touw te zetten voor de thuis- en uitwedstrijden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond de Blauwe Brigade?
Facebook.com/blauwebrigade
Twitter.com/blauwebrigade

Als lid van de Blauwe Brigade krijg je onder andere:

  • 10% korting bij zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid
  • Voorrang kaartverkoop bij wedstrijden voor de play-offs
  • Korting op de busreis naar uitwedstrijden
  • Voorrang op de busreis naar uitwedstrijden
  • Toegang tot Blauwe Brigade events