Nieuwsbericht

Veel basketbal op Ziggo Sport

2 november 2015

Ziggo Sport gaat vanaf 10 december wekelijks op donderdag live aandacht besteden aan de Dutch Basketball League. De kick-off qua basketbal vindt al plaats op woensdag 18 november bij de Europe Cup wedstrijd tussen Zorg en Zekerheid Leiden en de Fraport Skyliners.

Dit werd vanochtend bekendgemaakt tijdens de officiële presentatie van de nieuwe sportzender in de Ziggo Dome. Deze sportzender, die vanaf 12 november te zien is op kanaal 14, is gratis voor alle Ziggo-klanten met digitale ontvangst. Het zwaartepunt ligt op de grote evenementen in de topsport aangevuld met een wekelijkse talkshow ‘Peptalk’ en sport gerelateerde films en documentaires. Ziggo Sport biedt een breed internationaal en nationaal sportaanbod met onder andere internationaal voetbal, autoraces, tennis, golf, basketbal, hockey, rugby, beachvolleybal en atletiek. De sportzender is een direct gevolg van de nieuwe mogelijkheden die zijn ontstaan dankzij de fusie van UPC en Ziggo.

“We hebben het afgelopen jaar twee regionale bedrijven samengevoegd tot één landelijk kabel- en mediabedrijf. Dat hebben we gedaan omdat we in staat willen zijn om onze klanten de komende jaren betere producten, diensten, content en innovatie te bieden”, zegt Baptiest Coopmans, CEO van Ziggo. “Onze klanten hebben zeer snel internet, het televisieplatform Horizon, buitenshuis TV kijken via onze prijswinnende app Horizon Go, makkelijk tot zeven dagen terug tv-programma’s kijken met Replay TV en meer dan 2000 films en series via de dienst MyPrime. De bundeling van de krachten maakt de lancering van Ziggo Sport nu mogelijk. We doen dit omdat we overtuigd zijn van de waarde van sport en entertainment voor onze klant.”, aldus Coopmans.

Ziggo Sport zal met name topsport evenementen uitzenden. Zo kunnen Ziggo-klanten straks gratis rechtstreeks kijken naar voetbal uit bijvoorbeeld EK en WK kwalificatiewedstrijden of de Spaanse/ Portugese competitie, de Formule 1 en NBA-basketbal. Hetzelfde geldt ook voor belangrijke golf-, tennis- en atletiek evenementen. Daarnaast geeft Ziggo Sport ook ruim baan aan Nederlandse competities door live hockey- en basketbal topwedstrijden uit te zenden. De ambitie van Ziggo is om nog méér Nederlandse sporten live op het sportkanaal uit te zenden.

Het gratis Ziggo Sport kanaal richt zich op de grote duels van verschillende sporten. De betaalde premiumzender Ziggo Sport Totaal biedt hetzelfde als voorheen Sport1. Het biedt veel keuze en bestaat uit zes kanalen, waaronder de 24/7 kanalen: Ziggo Sport Select, Ziggo Sport Voetbal, Ziggo Sport Golf en Ziggo Sport Racing. Klanten van Sport1 gaan automatisch over naar Ziggo Sport Totaal.

Jack van Gelder wordt het gezicht van Ziggo Sport. Van Gelder presenteert het wekelijkse Ziggo Sport programma Peptalk samen met Frank Evenblij. Daarnaast wordt Van Gelder medepresentator van studio-uitzendingen rond live wedstrijden. Van Gelder: “Je krijgt niet elke dag de kans om een nieuwe sportzender op te zetten, dat is fantastisch! Omdat het een gratis kanaal is voor alle Ziggo-klanten hebben we een potentieel miljoenenpubliek.”

Ziggo Sport wordt een zender waarop langs verschillende invalshoeken een breed scala van sporten gepresenteerd wordt door ervaren presentatoren. Ook presenteert Ziggo Sport Nederlandse competities. Volgens van Gelder is dat bijzonder: “Het mooie van de nieuwe Ziggo-sportzender is dat er naast internationale topsport ook veel aandacht komt voor Nederlandse sporten die vroeger een stuk minder aandacht kregen. Dat is niet alleen leuk voor de sportliefhebber, maar ook goed voor de Nederlandse sport die hierdoor de aandacht krijgt die het verdient.”

Ziggo Sport gaat SPM Shoeters, Donar en Zorg en Zekerheid Leiden volgen in de strijd om de FIBA Europe Cup. Op 18 november vindt de eerste live-uitzending plaats. Ziggo Sport is dan aanwezig bij Zorg en Zekerheid Leiden tegen Fraport Skyliners.

Vanaf 10 december staat de donderdagavond wekelijks in het teken van de wedstrijd van de week in de Dutch Basketball League. De eerste live-uitzending wordt naar alle waarschijnlijkheid de topper tussen SPM Shoeters en Donar. Als commentatoren voor het basketbal, zowel DBL als NBA, werden de namen van Ronald van Dam, Mart Smeets, Geert Hammink en Francisco Elson genoemd.

Marcel Verburg, voorzitter van de FEB, is zeer blij met de aandacht die de nieuwe sportzender aan het basketbal in Nederland gaat geven. “Dit is een enorme kans om de sport in Nederland groter te maken. We komen straks bij vier miljoen huishoudens gratis via het kabelnet binnen. Wekelijks op een vast tijdstip op donderdagavond. Alle clubs uit de Dutch Basketball League komen in beeld. Het betekent wel dat we het competitieschema vanaf 10 december iets moeten aanpassen voor de wedstrijd van de week.”