Nieuwsbericht

Tijd om de zaak eens om te draaien

29 oktober 2015

Zorg en Zekerheid Leiden speelt zaterdag 31 oktober de eerste topper in de eigen Vijf Meihal. Landskampioen SPM Shoeters komt naar Leiden. Het belooft een wedstrijd op het scherp van de snede te worden. Zorg dat je erbij bent. Let op: de wedstrijd begint om 20.00 uur.

Zorg en Zekerheid Leiden heeft nog wat goed te maken. Afgelopen zondag kreeg de ploeg van Eddy Casteels er na rust behoorlijk van langs. Landstede Basketbal zette een 27-33 ruststand om in een klinkende 73-58 overwinning. “We vielen na rust helemaal uit elkaar”, gaf Rogier Jansen te kennen. Casteels sprak van misplaatste suprematie.

In Frankfurt speelde Zorg en Zekerheid Leiden tegen Fraport Skyliners een heel andere wedstrijd. Verdedigend en qua intensiteit acteerde de ploeg stukken beter dan enkele dagen eerder in Zwolle. Ondanks de 63-58 nederlaag tankte Zorg en Zekerheid Leiden zelfvertrouwen.

Dit moet dan vertaald worden tegen SPM Shoeters, dat op Dejan Kravic na alleen met Nederlanders speelt. Afgelopen zomer maakte Maarten Bouwknecht de overstap van Groningen naar Den Bosch. Vanuit Zwolle trokken Leon Williams en Valentijn Lietmeijer naar de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant. Met blijvers als Kees Akerboom, Stefan Wessels, Arvin Slagter, Ralf de Pagter en Marcel Aarts beschikt coach Sam Jones over een aardige Nederlandse kern.

Kravic is een verhaal apart. Deze Servische Canadees heeft op dit moment drie wedstrijden voor SPM Shoeters gespeeld en in elke wedstrijd een double neergezet. Tegen BSW zette de 2.10 meter lange center 23 punten en 11 rebounds neer. In de topper tegen Donar speelde Kravic maar negentien minuten, maar dat weerhield hem niet om 13 punten en 10 rebounds aan te tekenen. Dinsdagavond was Kravic tegen Zlatorog Lasko goed voor 22 punten, 13 rebounds en ook nog eens 6 blocks. De Leidse lange mannen Thomas Koenis, Eric Stutz en Jeroen van der List kunnen aan de bak.

Het wordt trouwens ook wel weer eens tijd dat Zorg en Zekerheid Leiden van de Bossche rivaal gaat winnen. De laatste competitiezege dateert al weer van 26 januari 2013. Dat is zaterdag precies 1.009 dagen geleden. Zorg en Zekerheid Leiden won dat treffen met 80-70. De echte laatste zege viel 959 dagen geleden, op 16 maart 2013. Voor de beker won de ploeg van Toon van Helfteren met 69-61 van Den Bosch. Niettemin ging Zorg en Zekerheid Leiden niet door, want de Bossche formatie had in eigen huis al met 76-59 gewonnen.
De negatieve reeks telt nu tien nederlagen op rij, waarvan vijf in de eigen Vijf Meihal. Daar moet maar eens een einde aan komen. U kunt daar bij helpen. Kom naar de Vijf Meihal en zorg dat deze hal een hel op aarde wordt voor SPM Shoeters. Bestel snel uw kaart hier.