Nieuwsbericht

Aris komt op bezoek

15 oktober 2015

Na de winst in en op Rotterdam van afgelopen week, komt Zorg en Zekerheid Leiden zaterdag voor het eerst in eigen huis in actie voor de Dutch Basketball League. Aris Leeuwarden, dat vorige week goed partij gaf tegen Donar, komt op bezoek. De wedstrijd in de Vijf Meihal begint om 20.00 uur.

Zorg en Zekerheid Leiden heeft in DeRonn Scott, Thomas Koenis en Eric Stutz drie nieuwe spelers aangetrokken. Scott en Koenis hebben in de voorbereiding al sfeer kunnen proeven in de Vijf Meihal, voor Stutz is het zijn eerste wedstrijd in de eigen thuishaven. Voor de meeste supporters wordt het ook de eerste kennismaking met de met een haarband getooide Amerikaan. In Rotterdam toonde Stutz zijn veelzijdigheid al aan door ook drie driepunters raak te schieten. Samen met Mohamed Kherrazi en Koenis zorgt Stutz ervoor dat het voor tegenstanders lastig zal worden om onder de borden te scoren. Daar staat nu een echte Leidse muur.

Aris Leeuwarden vaart vanaf dit seizoen een nieuwe koers. Coach Tom Simpson werd bedankt voor bewezen diensten. Dexter Hope vertrok naar Donar, Tjoe de Paula naar Hoppers (promotiedivisie) en Philip Bach en Torgrim Sommerfeldt kregen evenals de Amerikanen geen nieuw contract aangeboden. De aangetrokken fulltime coach Michael Schuurs, die we nog kennen van Matrixx Magixx, heeft als voornaamste taak om jonge talenten klaar te stomen voor het grote werk. Leroy Peterson, Enzo Swart en Jelmer Visser komen uit de eigen opleiding. Tom Aarts is vanuit het DTL-team van SPM Shoeters naar Friesland vertrokken.

Naast deze vier jonge spelers beschikt Aris Leeuwarden nog steeds over Quincy Treffers en Nigel van Oostrum. Dit duo stapte vorig seizoen na het faillissement van Den Helder over naar Aris en werden ook als eerste spelers voor dit nieuwe seizoen vastgelegd. Met zijn 25 jaar is Van Oostrum de oudste speler die zaterdagavond voor Aris binnen de lijnen komt. Jan van der Kooi is acht maanden ouder, maar de maandag aangemelde forward komt pas komende week aan in Nederland.

Schuurs beschikt ook nog over vier Amerikanen. Van dit kwartet maakten Javier Duren en Josiah Heath indruk tegen Donar. De 1.93 meter lange Duren tekende voor 17 punten en 8 rebounds. De 2.06 meter lange Heath scoorde eveneens 17 punten, maar plukte maar liefst 15 rebounds van de ring.

Aris Leeuwarden is voor Zorg en Zekerheid Leiden een goede graadmeter om te kijken waar de Leidse ploeg nu staat. Bovendien is het de eerste tegenstrever die met vier buitenlandse werknemers de strijd aanbindt tegen Zorg en Zekerheid Leiden. Het is tevens de eerste thuiswedstrijd waar het echt om de knikkers gaat. Reden genoeg om zaterdagavond een avondje uit in de Vijf Meihal te beleven!