Nieuwsbericht

De competitie gaat weer beginnen!

8 oktober 2015

Komend weekend vindt de eerste volledige speelronde in de Dutch Basketball League plaats. Voor Zorg en Zekerheid Leiden begint de ouverture zaterdagavond om 20.00 uur in Rotterdam. De tegenstander van de Leidse formatie is dan Challenge Sports Rotterdam.

In de voorbereiding heeft Zorg en Zekerheid Leiden al een keer tegen de Rotterdammers gespeeld. Ondanks een sterk eerste kwart leverde die wedstrijd een 50-58 nederlaag op. Die uitslag is zeker niet steekhoudend voor de kwaliteitsverhoudingen. Bij Zorg en Zekerheid Leiden zaten namelijk vier spelers in burger op de bank en dat waren zeker niet de minsten: DeRonn Scott, Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi en Rogier Jansen. Ook de nieuwe aanwinst Eric Stutz was er niet bij. De langharige center zou één dag na die oefenwedstrijd zijn handtekening onder het contract met Zorg en Zekerheid Leiden zetten.

Jeroen van der List werd met 16 punten topscorer in die wedstrijd, Kasper Averink kwam tot 15 punten. Thomas Koenis, pas één dag in training, pakte uit met een double double: 12 punten, 13 rebounds. Ivan Filipan en Ties Theeuwkens waren met 12 punten de beste schutters aan Rotterdamse zijde.

Aan lengte heeft Challenge Sports Rotterdam niet te klagen. Met Robert Krabbendam (2.14 meter), Bart Stolk (2.10 meter) en Lucas Steijn (2.08 meter) staan er heel wat centimeters in het veld. Sergio de Randamie (2.01 meter) is een stukje kleiner, maar de nieuwe Rotterdamse aanwinst kan onder de borden uitstekend uit de voeten.

De Rotterdammers hebben nog twee andere spelers zien terugkeren op het oude nest. Stefan Mladenovic, die afgelopen seizoen bij Donar revalideerde en later goed meespeelde, kwam van 2009 tot en met 2012 al uit voor de club uit de Maasstad. Als spelverdeler zal hij de lijnen in het veld moeten uitzetten, in samenwerking met Filipan en Vaidas Tamasauskas. Ook Don Rigters, die ooit een seizoen voor het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden uitkwam, keert na een mislukt uitstapje naar Den Helder, weer terug bij Challenge Sports Rotterdam. De nieuwkomers hebben een belangrijke taak, namelijk de leegte die Yannick Franke liet na zijn overstap naar Donar, zien op te vullen.

Voor Zorg en Zekerheid Leiden is het ook een interessante ontmoeting. Natuurlijk wil Eddy Casteels meteen twee punten in de wacht slepen, maar het is ook de eerste kennismaking voor de supporters met de speler Eric Stutz, de paar fans die de Amerikaan in België zagen spelen daargelaten. Rotterdam is niet al te ver, dus allemaal naar Rotterdam en kleur de zaal blauw.