Nieuwsbericht

Internationals sluiten weer aan

3 oktober 2015

Zorg en Zekerheid Leiden speelt vanavond de laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie. Om 19.30 uur wordt er in Zwolle (toegang gratis) gespeeld tegen Landstede Basketbal. Worthy de Jong en Mohamed Kherrazi komen voor het eerst sinds het EK weer in wedstrijdverband in actie.

Coach Eddy Casteels zal ongetwijfeld in zijn nopjes zijn met de terugkeer van de internationals. De twee EK-gangers hadden tot 1 oktober vrijaf gekregen, wat ook wel nodig was om geen oververmoeide spelers terug te krijgen. Kherrazi liet in het Leids Dagblad weten dat hij er spijt van had dat hij vorig jaar na de kwalificatiereeks niet even wat meer rust had genomen. Het constant doorgaan zonder rust eiste later in het seizoen zijn tol.

Zorg en Zekerheid Leiden kan intussen wel wat extra kwaliteit gebruiken. Tot nu toe werd er met een veredeld U24-team gespeeld en zoals je van een jong team mag verwachten, werden pieken met diepe dalen afgewisseld. Soms zelfs binnen een wedstrijd. In de oefenwedstrijden tegen de Nederlandse clubs (Challenge Sports Rotterdam en Apollo Amsterdam) kwam Zorg en Zekerheid Leiden flitsend uit de startblokken, maar na tien minuten daalde het niveau zienderogen en werd er beide keren verloren van clubs die je dit seizoen gewoon vier keer moet kunnen verslaan. Dat ben je als Zorg en Zekerheid Leiden aan je stand verplicht. Aan de andere kant werd het sterke Port of Antwerp Giants het vuur na aan de schenen gelegd. Met een kwaliteitsinjectie via De Jong en Kherrazi moet de wisselvalligheid uit het spel verdwijnen.

Helemaal opgetogen is Casteels niet. De tewerkstellingsvergunning voor Eric Stutz is nog niet rond. De verwachting is dat de papierwinkel komende week gereed is en dat Stutz er bij de eerste competitiewedstrijd (zaterdag 10 oktober uit bij Challenge Sports Rotterdam) bij zal zijn. Evenmin inzetbaar zijn de met blessures kampende Floris Versteeg en Bas Nelemans. Siem Willems en Adeola Morren zijn daarom mee naar Zwolle.

Landstede Basketbal was vorig jaar een ploeg waartegen Zorg en Zekerheid Leiden het niet vaak moeilijk mee had. Als enige club verloor de Leidse formatie geen enkel duel tegen de Zwollenaren. In de zomer raakte Landstede Basketbal wel wat kwaliteit kwijt. Leon Williams en Valentijn Lietmeijer stapten over naar SPM Shoeters, Nikki Hulzebos zocht zijn heil in Amsterdam. Joe Burton en J.T. Tiller kregen lucratieve aanbiedingen uit het buitenland en vertrokken ook.

Maar in Zwolle zat men niet stil. Jessey Voorn en Craig Osaikhwuwuomwan vonden onderdak in Zwolle, terwijl er twee nieuwe Amerikanen werden gehaald. Eén daarvan (Alex Francis) is overigens al weer weg. Steve McWhorter is de andere nieuwe Amerikaan en deze spelverdeler laat aardige stats zien. Grant Gibbs en Tyson Hinz zijn gebleven. Kenrick Zondervan, die ooit voor BS Leiden uitkwam, is nog niet van de partij. Hij is nog herstellende van een blessure.

Genoeg van het feestgedruis rond 3 oktober en geen moeite met een ritje van vijf kwartier, stap dan in de auto en kom de laatste oefenwedstrijd van Zorg en Zekerheid Leiden aanschouwen en maak opnieuw kennis met De Jong en Kherrazi.