Nieuwsbericht

Dubbel oefenprogramma ZZ Leiden

26 september 2015

Zorg en Zekerheid Leiden speelt dit weekend twee oefenwedstrijden tegen Belgische clubs. Vanavond gaat de formatie van coach Eddy Casteels op herhaling tegen Kangoeroes Basket Willebroek, morgenavond verschijnt het sterke Port of Antwerp Giants in de Vijf Meihal. Beide wedstrijden beginnen om 20.00 uur.

Zorg en Zekerheid Leiden moet het in beide wedstrijden stellen zonder Eric Stutz (nog geen tewerkstellingsvergunning) en de internationals Mohamed Kherrazi en Worthy de Jong krijgen nog rust vanwege een lange basketbalzomer. Beide internationals worden per 1 oktober verwacht op de training.

Wie er vanavond wel bij is, is DeRonn Scott. De Amerikaanse guard heeft tijdens de drie oefenwedstrijden in België een goede indruk achtergelaten, maar mocht in Nederland nog niet spelen. Inmiddels is hij officieel goedgekeurd door de bevoegde instanties, waardoor Scott vanavond zijn debuut in de Vijf Meihal maakt.

Rogier Jansen verwacht vanavond zijn eerste minuten van het seizoen te pakken. De spelverdeler kampte tot nu toe met een onwillige knie. Er was angst voor schade aan de meniscus, maar een MRI leerde dat er niks ernstigs aan de hand is. Of Jansen ook morgen in actie kan komen, is afwachten geblazen.

Zorg en Zekerheid Leiden nam het afgelopen woensdag in België op tegen Kangoeroes Basket Willebroek en dat resulteerde in een 78-66 nederlaag. Stutz kwam één dag na aankomst in Nederland veertien minuten in actie en scoorde in die beperkte speeltijd 14 punten. Scott (16 punten), Jeroen van der List (15 punten) en Kasper Averink (10 punten) zaten ook in de dubbele cijfers. Bij de Belgen komt het gevaar vooral van de Amerikaan Vernon Taylor (24 punten). Ook Senne Geukens en Greg Mangano deden met 15 punten een flinke duit in het zakje.

Een dag later komt Zorg en Zekerheid Leiden op de eigen vloer uit tegen Port of Antwerp Giants, opnieuw een topploeg uit de Belgische competitie. De Antwerpenaren gaven afgelopen woensdag SPM Shoeters nog een lesje basketbal. De Bosschenaren kregen met 66-40 klop en kwamen op de eerste periode na niet verder dan 10 punten per kwart. De Amerikaanse center Brad Waldow was goed voor 11 punten, de guards Ordane Kanda en Dorian Marchant kwamen tot 10 punten. Port of Antwerp Giants beschikt over zes Amerikanen (Kwame Vaughn is nog niet in actie gekomen). Jean-Marc Mwema, de enige EuroBasket-ganger in de ploeg van coach Paul Vervaeck, haakte meteen na het EK al weer aan en heeft ook al enkele oefenwedstrijden meegespeeld.

Sponsors en seizoenkaarthouders hebben vanavond en morgenavond gratis entree. Kinderen tot 16 jaar mogen ook gratis naar beneden. Voor 16 jaar en ouder geldt een entreeprijs van 5 euro.