Nieuwsbericht

Raoul Straathof is terug

21 september 2015

Het promotiedivisieteam van Zorg en Zekerheid Leiden staat dit jaar onder leiding van Raoul Straathof. Na een jaar afwezigheid is de voormalige assistent van Toon van Helfteren weer terug bij ZZ Leiden. “Ik zit inderdaad weer lekker op de coachstoel”, laat Straathof weten.

Een echt basketbaldier kan nooit lang wegblijven van zijn favoriete sport. Dit gaat dus ook op voor de 31-jarige Straathof. Het zal een welkome afwisseling zijn van de luiers en gebroken nachten waar hij vlak voor het einde van zijn laatste seizoen bij het eerste te maken kreeg.

Voor het tweede team zal het een lastig jaar worden. “We hebben een leuk jong team met als oudste een 26-jarige en de eerstvolgende is 23/24. Verder hebben we een aantal jongens van 18 jaar, dus weinig ervaring maar een hoop jonge hondenbasketbal. We kunnen lekker gaan bouwen naar de toekomst. Het doel is dan ook om met drie jaar mee te gaan doen om de plekken in de Final Four. Dit jaar is het vooral wennen, elkaar leren kennen en vooral heel veel fouten maken om van te leren. Daarnaast willen we leuk basketbal gaan spelen waarbij de nadruk ligt op de transition. Verder ben ik uiteraard mijn leerschool niet vergeten en zal het grootste aandachtspunt op de trainingen de verdediging blijven. De voorbereiding heeft ook uitgewezen dat dit nodig is.”

Zes weken geleden begon Straathof met drie trainingen in de week. De eerste twee weken werden er nog geen wedstrijden afgewerkt. Het was vooral wat roest en de zomer eraf trainen. “Wegens werk, school en vakantie zijn we eigenlijk de gehele voorbereiding niet compleet geweest, waardoor we als team niet de stappen hebben kunnen maken die we voor ogen hadden. Wel is er hard gewerkt aan de basis. Hard verdedigen, je man 1-tegen-1 stoppen en elkaar helpen. In de aanval lag de nadruk op in hoog tempo spelen en hard de basket aanvallen. Zorgen dat je de bal deelt, maar vooral binnen je eigen beperkingen spelen, wat voor een aantal nog steeds lastig is. Zoals ik al aangaf, het is een erg jonge groep.”

Zorg en Zekerheid Leiden 2 speelde oefenwedstrijden tegen Loon Lions (Landsmeer), ZZ Leiden U24, Akrides, Lokomotief, ZZ Leiden U18 en MSV. De Leidse formatie wist alleen de wedstrijd tegen U18 te winnen. Alleen tegen MSV was het team compleet. Dit betekende dat veel jongens uit positie moesten spelen. “Dat brak ons tegen Loon Lions afgelopen zaterdag voor de competitie ook op.” Die wedstrijd ging in Landsmeer met 87-55 verloren. Komend weekend stuit Zorg en Zekerheid Leiden op het ervaren Punch.