Nieuwsbericht

Worthy de Jong tussen NBA-sterren

9 september 2015

Dagelijks maakt de FIBA een All*Star Team voor de betreffende speeldag. Na de wedstrijd van gisteren tegen Slovenië vond Worthy de Jong zichzelf terug tussen allerlei NBA-spelers.

Tegen Slovenië was Worthy de Jong goed voor 19 punten. Vanuit het veld schoot de Leidse speler 6 uit 6 raak, waaronder een driepunter. Ook vanaf de vrije worplijn maakte De Jong zes keer geen fout. Daarnaast plukte De Jong ook nog eens zes rebounds. Reden voor de FIBA om de Nederlandse international als guard op te nemen in het All*Star Team van de dag.

De Jong was de enige speler uit een 'kleine' competitie die beloond werd. De andere vier spelers kwamen afgelopen seizoen allemaal uit in de NBA, de beste profcompetitie ter wereld. Spanjaard Pau Gasol (Chicago Bulls) en Semih Erden van Turkije (afgelopen seizoen Cleveland Cavaliers, komend seizoen Fenerbahce) vormden de frontlijn van het team. De andere twee plekken waren weggelegd voor de Italianen Marco Belinelli (die van San Antonio Spurs verhuisde naar de Sacramento Kings) en Danilo Gallinari (Denver Nuggets).

De Jong zelf vindt het mooi om zich terug te zien tussen deze NBA-spelers, maar het enige wat voor hem telt is winnen. En dat gebeurde, ondanks zijn sterke prestatie, tegen Slovenië dus niet. "We werken er hard voor om in deze positie te komen. Als we hierdoor wat meer erkenning krijgen, is dat mooi voor het Nederlands team."