Nieuwsbericht

Eerste training achter de rug

4 september 2015

Zorg en Zekerheid Leiden heeft gisteren de eerste training voor het nieuwe seizoen beleefd. Richard den Os zorgde er wel voor dat de acht aanwezige mannen zich in het zweet werkten. DeRonn Scott zag van de zijkant met lede ogen aan. De Amerikaan had veel liever zelf al in het veld gestaan.

In de afgelopen jaar werd de eerste training van Zorg en Zekerheid Leiden door de fans altijd goed bezocht. Men was benieuwd naar de nieuwe aanwinsten en wat de trainers in petto hadden. Daar was gisteren geen sprake van. Slechts een paar fans hadden plaatsgenomen op de tribune.

Dat was niet geheel verrassend, want de ploeg is nog verre van compleet. Coach Eddy Casteels is met de nationale ploeg van België op het EK in Riga actief. Mohamed Kherrazi en Worthy de Jong zijn met de Orange Lions in Zagreb, terwijl Thomas Koenis nog een tweetal weken rust heeft gekregen. De center was tijdens het drielandentoernooi in Leiden de laatste afvaller voor de Nederlandse selectie. DeRonn Scott was wel bij de training aanwezig, maar mocht nog niet meedoen. Eerst moet zijn vergunning nog worden afgegeven.

Niettemin kon assistent-coach Richard den Os met acht man aan de slag. Zes van die acht zijn al vier weken aan het trainen: Kasper Averink, Bas Nelemans, Jan Driessen, Floris Versteeg, Adeola Morren en Siem Willems. Op Kasper na hebben de vijf andere spelers zelfs al twee oefenwedstrijden achter de rug met het talententeam dat in de Dutch Talent League gaat spelen. Akrides heren 1 en Zorg en Zekerheid Leiden 2 kregen klop van het Leidse DTL-team.

Voor Jeroen van der List en Rogier Jansen was het wel de eerste training in de hal. Den Os richtte zich gisteren voornamelijk op aanvallen en de transitie. Vanochend, tijdens de tweede training in de hal, werd er vooral veel geschoten door de spelers.

Door het EK is de voorbereiding dit jaar beduidend anders dan voorheen, maar dat geldt voor meer ploegen in de Dutch Basketball League. Zonder Koenis, De Jong, Kherrazi en Casteels speelt Zorg en Zekerheid Leiden volgende week zaterdag al de eerste oefenwedstrijd: op verplaatsing tegen Limburg United. Amerikanen mogen wel buiten Nederland meespelen. Dat zagen we vorig jaar al met Dylon Cormier en Will Felder. Het ligt in de lijn der verwachting dat Scott dan ook zijn opwachting maakt. Maar wie weet gaat het dit jaar weer wat sneller met de verblijfsvergunning van de nieuwe Amerikaan en kan hij volgende week al aansluiten bij de groep.