Nieuwsbericht

Eerste oefenweekend ZZ U18 succesvol

31 augustus 2015

Zorg en Zekerheid Leiden U18, komend seizoen onder leiding van coach Rene Mulder en zijn assistent Ruud Vos, heeft na vier weken voorbereiding de eerste oefenduels gespeeld en deze positief afgerond.

Na de ochtendtraining op zaterdag was het U22 team van BS Leiden de eerste tegenstander. Het verschil in trainingsarbeid (BS Leiden had pas één week getraind) was vanaf het begin duidelijk te merken. De tussenstanden gaven dit naarmate de wedstrijd vorderde ook aan: 26-15; 46-30 rust; 67-40 en 98-48 eindstand.

Zondag nam het team deel aan het Triple Threat Basketball toernooi in Haarlem. ZZ U18 is met acht spelers aanwezig aangezien de overige spelers een geplande RTC testdag hebben. De doorlopende speeltijd is 2 x 14 minuten en de poulewedstrijden worden eenvoudig gewonnen van Gaasperdam Warriors (37-12), DAS (38-14) en BBB (56-10).

Hierna is de driepuntwedstrijd waarin Lucas de Haas namens ZZ U18 deelneemt. In de voorronde schiet hij net als de twee overige finalisten tien drietjes binnen in de beschikbare tijd. De eerste finalist scoort acht keer, terwijl de tweede finalist er twaalf drietjes ingooit. Doordat Lucas als laatste finalist zijn laatste vier ballen er op rij in gooit wint hij de wedstrijd met dertien scores.

De halve finale is tegen de nummer twee van poule B. Dit is mede-eredivisionist Almonte uit Eindhoven. Na een gelijk opgaande eerste helft is het toch ZZ U18 dat zich met 24-14 plaatst voor de finale.

In de finale is Gembo BBC uit België de tegenstander. De vermoeidheid slaat bij beide teams toe, maar het is ZZ U18 dat mentaal goed stand houdt. Bij de rust is het verschil slecht drie punten in het voordeel van ZZ U18. De controle blijft goed, de energie neemt niet af en met een 28-21 overwinning is ZZ U18 de winnaar van het toernooi.