Nieuwsbericht

ZZ Leiden gaat door met Van der List

17 augustus 2015

Jeroen van der List komt ook komend seizoen uit voor Zorg en Zekerheid Leiden. Vorig jaar tekende de 2.13 meter lange forward een contract voor één seizoen. Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden is zeer verheugd te melden dat het overeenstemming met de 25-jarige Van der List heeft bereikt om de verbintenis met één seizoen te verlengen.

Van der List begint in Leiden aan zijn zevende seizoen in de Dutch Basketball League. Na zijn opleiding in de Verenigde Staten aan Stoneridge Prep en Indian Hills CC debuteerde de drievoudig winnaar van de Dunk Contest bij Aris Leeuwarden. Daarna kwam hij twee seizoenen uit voor EiffelTowers Den Bosch en Den Helder Kings. In 2013 en 2014 werd hij nog uitgeroepen tot Most Improved Player of the Year. Afgelopen seizoen verdedigde Van der List de kleuren van Zorg en Zekerheid Leiden.

Tijdens het reguliere seizoen kreeg hij verdeeld over 27 wedstrijden gemiddeld ruim 21 minuten speeltijd. Hoewel hij geplaagd werd door een hardnekkige polsblessure, was de vijftienvoudig international goed voor 11.3 punten, 5.1 rebounds en 0.9 blocks. Van der List liet zich vooral gelden van achter de driepuntslijn. Hij produceerde 49 driepunters (slechts twee minder dan Rogier Jansen) en deed dat tegen een schotpercentage van 41,5%. In het tweepuntsgebied werkte Van der List af tegen 48%. Ook vanaf de vrije worplijn toonde hij zich een zekerheidje: 40 uit 46 pogingen raak: 87%. In de play-offs stond Van der List gemiddeld bijna 20 minuten in het veld. Zijn cijfers waren minder dan in het reguliere seizoen: 7.2 punten en 2.8 rebounds.

Van der List heeft tot nu toe drie keer deelgenomen aan de All*Star Game. Tijdens de laatste twee edities (2014 in Den Helder en 2015 in Den Bosch) werd hij uitgeroepen tot Most Valuable Player van de All*Star Game.

Met het vastleggen van Van der List telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden nu negen spelers. Rogier Jansen, Kasper Averink, Floris Versteeg, Mohamed Kherrazi en Worthy de Jong hadden doorlopende contracten. Bas Nelemans en Jan Driessen werden recent opnieuw vastgelegd. International Thomas Koenis werd een maand geleden aangetrokken voor de centerpositie.

Seizoenkaarten
De verkoop voor de seizoenkaarten loopt. Deze kaart is geldig voor alle thuiswedstrijden in de Vijf Meihal voor het oefenprogramma, de competitie, het bekertoernooi en de play-offs. Zorg en Zekerheid Leiden is toegelaten tot de FIBA Euope Cup en speelt in elk geval drie thuiswedstrijden. Seizoenkaarthouders kunnen tegen korting plaatsbewijzen voor de FIBA Europe Cup aanschaffen. Seizoenkaarthouders hebben ook eerder toegang tot de zaal. Meer informatie, zie hier.