Nieuwsbericht

Koenis valt als laatste af

15 augustus 2015

Bondscoach Toon van Helfteren heeft vandaag zijn definitieve selectie voor EuroBasket 2015 bekend gemaakt. Thomas Koenis is als laatste afgevallen. Op 5 september beginnen de Orange Lions in Zagreb aan de Europese Kampioenschappen met een wedstrijd tegen Georgië. In 1989 was Nederland voor het laatst vertegenwoordigd op een EK. Dat vond toen ook in Zagreb plaats.

De 25-jarige Koenis (2.10 meter lang), center van Zorg en Zekerheid Leiden, is teleurgesteld. “Vorig jaar heb ik hard gewerkt om met het team de kwalificatie af te dwingen, dan is het zuur dat je niet mee kan naar het EK”, aldus Koenis. “Ik heb me zes weken lang ingezet voor de Orange Lions. Het was een unieke kans om met deze ploeg mee naar het EK te gaan. Ik ga me nu richten op Zorg en Zekerheid Leiden. Voor die ploeg wil ik gaan knallen.”

De selectie van Van Helfteren bestaat uit: Charlon Kloof, Leon Williams, Yannick Franke, Worthy de Jong, Arvin Slagter, Kees Akerboom, Ralf de Pagter, Mohamed Kherrazi, Roeland Schaftenaar, Nicolas de Jong, Robin Smeulders en Henk Norel.

Naast Georgië is Nederland in de poule ingedeeld met Macedonië, Slovenië, Griekenland en Kroatië.