Nieuwsbericht

Geen EK voor Sean Cunningham

12 augustus 2015

Sean Cunningham, oud-speler van Zorg en Zekerheid Leiden, is afgevallen voor EuroBasket 2015. Thomas Koenis, Worthy de Jong en Mohamed Kherrazi zitten nog wel bij de selectie van Toon van Helfteren.

Bondscoach Toon van Helfteren heeft zijn selectie teruggebracht naar dertien man. Back up point guard/shooting guard Sean Cunningham (op de foto van Robert Verboon in actie tegen België) heeft de definitieve selectie niet gehaald en valt af voor EuroBasket 2015 in Zagreb.

Thomas Koenis, Worthy de Jong en Mohamed Kherrazi zijn nog wel in de race voor de Europese Kampioenschappen, begin september in Zagreb. Van de dertien overgebleven internationals moet er nog één afvallen.

De Orange Lions spelen deze week drie wedstrijden in Nederland. Vandaag is in het Topsportcentrum Rotterdam het universiteitsteam van Illinois de tegenstander. Op 14 en 16 augustus spelen de Orange Lions tegen respectievelijk Groot-Brittannië en Portugal in de Vijf Meihal te Leiden. Het Europees kampioenschap start voor Nederland op 5 september met de wedstrijd tegen Georgië.