Nieuwsbericht

U20 walst over UBALL heen

20 oktober 2007

Een wedstrijd tussen twee middenmoters zou de 'zekerheid' moeten geven van een redelijk gelijkwaardig duel. Niets was echter minder waar bij Zorg en Zekerheid U20 tegen het Utrechtse UBALL. Van meet af aan dicteerde de ploeg van Roberto van den Broek en Michael Kool de wedstrijd en won, zonder een moment in problemen te zijn geweest met 90-53.

Tot 4-4 ging het gelijk op. Daarna schoot ZZ Leiden weg naar 14-4 en een comfortabele 24-10 aan het einde van het eerste kwart. UBALL bakte er weinig van. De aanvallen waren ongestructureerd en daar wist Leiden wel raad mee. De Utrechters haalden alleen vanaf de vrije-woprplijn een behoorlijk percentage. Van het veld was het slecht en bovendien bepaalde Leiden wat er in de rebound gebeurde.

Dat bleef eigenlijk de hele wedstrijd zo. Op driekwart van de wedstrijd stond UBALL op 33 punten. Pas in het laatste kwart ging het iets beter, omdat ZZ Leiden wat nonchalanter ging spelen. Dat kon gemakkelijk en Van den Broek kon ook naar hartelust wisselen, zodat alle spelers aan hun minuten kwamen.

Topscorers ZZ Leiden: Wouter Breel 18, Joey Schelvis 16, Ognjen Ivanovic 12 en Niels Geneste 11.

U 18

In Katwijk stond voor het bolwerkteam U 16 het inhaalduel tegen EiffelTowers op het programma, dat door bekerduels was uitgesteld. Stol Grasshoppers en Eiffel hielden elkaar in het begin in evenwicht, maar door een sterk acterende Mick van der Laan en Jasper Mattijssen werd het eerste gaatje geslagen bij 15-8. De stand aan het eind van het eerste kwart was 22-10 in het voordeel van de thuisploeg. EiffelTowers ziet vervolgens de drie beste spelers de zaal binnen komen, die eerst met U20 moesten spelen) en middels twee driepunters brengt de ploeg uit Den Bosch de spanning terug:  24-18. Wiet van Haaster met een doordunk en een simpele lay-up brengt het verschil weer naar tien punten en het is Jeffrey Schelvis die middels een driepunter de ruststand bepaalt op 35-28.

Eiffel geeft niet op, verhoogt de druk enorm en dat is wennen voor het jonge bolwerkteam. Een driepunter van de uitstekend verdedigende Glenn Schijff en twee inside-scores van Mick van der Laan lijken een beslissend gat te slaan: 48-31. Maar EiffelTowers blijft doorgaan en aan het begin van het laatste kwart komt de ploeg terug tot 61-49. Met nog vier minuten te spelen is het 71-64 als Wesley Groen met drie vrije worpen het verschil weer op tien brengt. Het is Stol Grasshoppers dat het laatste woord heeft middels benutte vrije worpen van Raoul Swagerman en via 74-64 de eindstand bepaalt op 84-66.

Scores: Mick van der Laan 10, Jasper Mattijssen 13, Raoul Swagerman 16 en Jeffrey Schelvis 20 punten.