Nieuwsbericht

Dourisseau haakt af bij Oranje

10 augustus 2015

Jason Dourisseau haakt vanwege privéredenen af bij de Orange Lions. Thomas Koenis, Worthy de Jong en Mohamed Kherrazi maken nog wel deel uit van de nationale selectie. Voor het EK moeten nog twee spelers afvallen.

Jason Dourisseau heeft in overleg met de technische staf van het Nederlands team besloten niet meer beschikbaar te zijn voor de Orange Lions. Privéredenen liggen hieraan ten grondslag.

Dourisseau keert op korte termijn terug naar de VS en mist hierdoor het EK in September. Dourisseau werd bij het team gehaald in afwachting van een procedure die hem het Nederlands paspoort gaat verstrekken. De procedure voor dat paspoort is al in gang gezet en zal ook worden voortgezet.

De Orange Lions spelen de komende week drie wedstrijden in Nederland. Op 12 augustus is in het Topsportcentrum Rotterdam het universiteitsteam van Illinois de tegenstander. Op 14 en 16 augustus spelen zij tegen respectievelijk Groot-Brittannië en Portugal in de Vijf Meihal te Leiden. Het Europees kampioenschap start voor Nederland op 5 september met de wedstrijd tegen Georgië.

Op de foto van Christian Aarts staat Dourisseau uiterst rechts.