Nieuwsbericht

ZZ Leiden definitief Europa in

3 augustus 2015

Zorg en Zekerheid Leiden is toegelaten tot de nieuwe competitie van de FIBA, die de werktitel FIBA Europe Club Competition draagt. Donar en SPM Shoeters behoren ook tot de 56 teams die zich ingeschreven. Zorg en Zekerheid Leiden deed in het seizoen 2013/2014 voor het laatst mee aan een Europees toernooi.

Deze competitie, die op 28 oktober begint, bestaat uit twee geografisch ingedeelde conferences van elk 28 ploegen. In totaal komen er veertien poules van vier teams. De twee beste teams uit de poule plaatsen zich voor de volgende ronde. De vier beste nummers drie gaan ook door naar de laatste 32.

In die fase worden de teams verdeeld over acht poules van vier teams. Hier gaan de twee beste ploegen door naar de laatste zestien. Vanaf dat moment wordt er volgens een knock-out systeem gespeeld. De laatste vier ploegen maken in een Final Four uit wie de eerste titel van deze nieuwe competitie wint. Deze Final Four staat gepland voor 29 april tot en met 1 mei.

Bij de loting is Zorg en Zekerheid Leiden in groep 3 ingedeeld. Een van de zeven als eerste geplaatste ploegen komt in de poule met Zorg en Zekerheid Leiden te zeten. Dat zijn BC Telenet Oostende (België), BC Cibona (Kroatië), CEZ Basketball Nymburk (Tsjechië), Asvel Villeurbanne (Frankrijk), Elan Chalon (Frankrijk), Fraport Skyliners (Duitsland) en FoxTown Cantu (Italië).

Zeven ploegen zijn als tweede geplaatst en een daarvan wordt tegenstander van Zorg en Zekerheid Leiden. In dit geval gaat het om Belfius Mons-Hainaut (België), Port of Antwerp Giants (België), oude bekende Bakken Bears (Denemarken), STB Le Havre (Frankrijk), SPM Shoeters (Nederland), KK KRKA Novo Mesto (Slovenië), Södertälje Kings (Zweden).

Uit groep 4 komt ook een tegenstander van Zorg en Zekerheid Leiden. Hier gaat het om ece Bulls Kapfenberg (Oostenrijk), Sopron KC (Hongarije), Falco KC Szombathely (Hongarije), Egis Körmend (Hongarije), Hibernia Basketball (Ierland), FC do Porto (Portugal) en KK Zlatorog Lasko (Slovenië).

De loting vindt morgen plaats in het Duitse Freising.