Nieuwsbericht

Oefenschema ZZ Leiden bekend

31 juli 2015

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Dutch Basketball League speelt Zorg en Zekerheid Leiden minstens negen oefenwedstrijden. Vijf daarvan worden in de eigen thuishaven, de Vijf Meihal, afgewerkt.

Het spreekt voor zich dat Zorg en Zekerheid Leiden in de voorbereiding veel tegen Belgische clubs gaat oefenen, namelijk zes keer. Op 12 september speelt de Leidse formatie een uitwedstrijd in Bree tegen Limburg United. Vorig seizoen speelde Seamus Boxley daar nog, maar The Box is vertrokken naar Charleroi. Gezien EuroBasket 2015 ziet het er naar uit dat Richard den Os deze wedstrijd gaat coachen.

Op 16 september speelt Zorg en Zekerheid Leiden voor het eerst in de Vijf Meihal. Tegenstander is dan Challenge Sports Rotterdam, de club waartegen de Leidse ploeg het seizoen op 10 oktober ook opent. Op 18 september trekt de karavaan weer naar België om het tegen Okapi Aalst op te nemen.

Op 20 september vindt de jaarlijkse Open Dag plaats. Limburg United is uitgenodigd om als tegenstander van Zorg en Zekerheid Leiden te dienen. Op 23 en 26 september staat de dubbel tegen Kangoeroes Willebroek gepland. De eerste wedstrijd wordt in Willebroek gespeeld, 26 september ontmoeten beide ploegen elkaar in Leiden. Eén dag later treedt Zorg en Zekerheid Leiden weer in de Vijf Meihal aan, dit keer tegen Port of Antwerp Giants.

De voorbereiding wordt afgesloten met twee wedstrijden tegen Landstede Basketbal. De Vijf Meihal is op 30 september het decor, op 4 oktober wordt er in Zwolle gespeeld. Er wordt nog gekeken om een tiende oefenwedstrijd in te lassen.

Overigens zijn nog niet alle in het programma genoemde speeltijden geverifieerd. Houd de site in de gaten om te zien of tijden nog wijzigen.