Nieuwsbericht

Jan Driessen blijft bij ZZ Leiden

27 juli 2015

Jan Driessen is ook komend seizoen te bewonderen in het shirt van Zorg en Zekerheid Leiden. De 2.00 meter lange forward tekende vandaag een contract voor twee jaar met een optie op de twee daaropvolgende seizoenen. Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden is zeer verheugd dat het de jeugdinternational heeft weten te behouden voor de club.

Driessen, geboren op 4 december 1996, speelde in het seizoen 2013/2014 nog in het onder-20 team van Zorg en Zekerheid Leiden. Coach Eddy Casteels haalde Driessen bij het eerste team en schonk de jonge speler ook het nodige vertrouwen.

Het in hem gestelde vertrouwen beschaamde Driessen niet. De forward met het spelersnummer 14 speelde brutaal, verdedigde hard en liet zien over veel spelinzicht te beschikken. Aan het eind van het seizoen werd Driessen opgenomen in het All*Rookie Team (eerstejaars) van de Dutch Basketball League.

Driessen kwam in 17 competitiewedstrijden in actie. In gemiddeld bijna 12 minuten tekende Driessen voor 2.7 punten (tegen een schotpercentage van 54,1%) en 1.2 rebounds. Casteels zette Driessen ook tijdens de play-offs in drie wedstrijden enkele minuten in.

Met het vastleggen van Driessen telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden nu acht spelers. Rogier Jansen, Kasper Averink, Floris Versteeg, Mohamed Kherrazi en Worthy de Jong hadden doorlopende contracten. Enkele weken gelden tekende Bas Nelemans een jeugdcontract. Twee weken gelden legde Zorg en Zekerheid Leiden center Thomas Koenis voor twee jaar vast.