Nieuwsbericht

Felder verhuist naar Frankrijk

24 juli 2015

Will Felder keert komend seizoen niet terug bij Zorg en Zekerheid Leiden. De Amerikaanse power forward heeft gisteren een contract getekend bij het Franse Vendee Challans Basket dat in de derde divisie speelt.

De 24-jarige Felder werd na het afronden van zijn collegeloopbaan bij Miami University Ohio door Zorg en Zekerheid Leiden naar Nederland gehaald. De 2.01 meter lange Felder kwam tijdens het reguliere seizoen in 25 wedstrijden binnen de lijnen. In gemiddeld 22 minuten was de Amerikaan goed voor 10.88 punten, 4.96 rebounds en 1.24 blocks.

Aan het eind van het seizoen had Felder veel last van blessures. Daardoor moest hij de eerste twee wedstrijden van de play-offs aan zich voorbij laten gaan. In de overige wedstrijden kon hij niet voluit gaan. Tijdens deze serie tegen Donar kwam Felder gemiddeld 15 minuten in actie. In die speeltijd tekende hij voor 4.75 punten, 3.25 rebounds en 1.25 blocks.

Felder, die in zijn laatste collegejaar in het tweede All MAC Team was gekozen, was een uitstekende atleet. Het publiek genoot van zijn spetterende dunks en zijn spectaculaire blocks.