Nieuwsbericht

ZZ Leiden op ramkoers met Donar

13 juli 2015

Zorg en Zekerheid Leiden werd afgelopen seizoen in de halve finale van het bekertoernooi uitgeschakeld door Donar. Ook in het aankomende seizoen lijken beide grootmachten elkaar in de halve finale te treffen.

Zorg en Zekerheid Leiden stroomt in de derde ronde in het bekertoernooi in. De Leidse ploeg moet voor de jaarwisseling aantreden tegen BSW in Weert. Mocht Zorg en Zekerheid Leiden deze wedstrijd winnen, dan ontloopt de ploeg in de kwartfinale andere eredivisieploegen. Tegenstander is dan een ploeg uit de promotiedivisie of de eerste divisie. Een van de mogelijke tegenstanders is het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden. Beide kwartfinalewedstrijden (uit en thuis) moeten voor 1 februari gespeeld worden.

Het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden, dat onder leiding staat van Raoul Straathof, moet in een tussenronde voor 1 oktober aantreden tegen de nummer twee van een voorrondepoule, waar toevallig BS Leiden 3 aan meedoet. Het derde team stuit op BV Lisse, Early Bird, Cady’73 en Crackerjacks. Als Zorg en Zekerheid Leiden 2 de tussenronde overleeft, dan komt de ploeg in de eerste ronde in Soest uit tegen Red Stars. In de tweede ronde wacht dan de winnaar van het duel tussen Arnhem Eagles en Akrides.

In de halve finale kan Donar de tegenstander van de Leidse hoofdmacht zijn, maar de Groningers moeten dan eerst in de derde ronde afrekenen met BC Apollo en in de kwartfinale met Landstede Basketbal. Ook de halve finale bestaat uit een thuis- en een uitwedstrijd. Deze wedstrijden moeten voor 1 maart worden afgewerkt. De finale staat gepland voor 27 maart.