Nieuwsbericht

Jeugdcontract voor Bas Nelemans

23 juni 2015

Bas Nelemans is ook komend seizoen te bewonderen in het shirt van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De 22-jarige center heeft zijn handtekening onder een jeugdcontract gezet.

Twee seizoenen geleden maakte de 2.08 meter lange Bas Nelemans voor het eerst zijn opwachting in de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Toon van Helfteren maakte in vijf competitieduels en in de wedstrijd om de SuperCup gebruik van de jonge center die vanuit het U20-team was doorgestroomd. In die 29 minuten zette Nelemans een gemiddelde neer van 1.17 punten en 1.50 rebounds.

Afgelopen seizoen was er voor Nelemans onder Eddy Casteels iets meer speeltijd weggelegd. Tijdens drie wedstrijden in de play-offs deed Casteels een beroep op de 22-jarige center om het gevecht onder de borden aan te gaan met Ross Bekkering en Thomas Koenis. In die dertien minuten in de play-offs tekende Nelemans voor 2 punten en 6 rebounds. In het reguliere seizoen kwam Nelemans in tien wedstrijden binnen de lijnen. In 43 minuten speeltijd zette hij gemiddeldes neer van 0.9 punten en 1.0 rebounds.

Voorzitter Marcel Verburg is zeer te spreken over het feit dat Casteels ook komend seizoen weer over Nelemans wil beschikken. “Nelemans is de eerste speler die vanuit de eigen jeugd is doorgestroomd naar het eerste en nu in aanmerking is gekomen voor een jeugdcontract”, aldus Verburg.

Nelemans is de zesde speler die voor komend seizoen onder contract staat bij Zorg en Zekerheid Leiden. Floris Versteeg, Rogier Jansen, Mohammed Kherrazi en Kasper Averink hadden een contract dat tot en met het komende seizoen doorloopt. Worthy de Jong heeft nog een contract tot en met het seizoen 2016/2017.