Nieuwsbericht

ZZ Leiden wint supporterstoernooi

20 juni 2015

Bijna elke eredivisieclub vindt dat hun supporters de beste supporters van Nederland zijn. Eén ding is zeker: de beste basketballende supporters komen uit Leiden. Het supportersteam van Zorg en Zekerheid Leiden heeft zaterdag voor de zesde keer het jaarlijkse supporterstoernooi in Wijchen gewonnen.

Het supporterstoernooi werd al weer voor de elfde keer georganiseerd door Graham Hickford en Alexander Jacobs, die ondersteund worden door o.a. Theo Rossen (scheidsrechters), Hans Sinnema (omroeper), Richard (beter bekend als Nijmegenboy, voor hand- en spandiensten) en Laura Hickford (fotografie).

Aan de eerste editie in 2005 namen nog geen teams met supporters van eredivisieclubs deel, ondanks de verzoeken. Staka Metallics uit Terneuzen won dit toernooi. Een jaar later was de interesse bij de supporters van de eredivisieclubs veel groter. Toen was er pas echt sprake van een heus supporterstoernooi. Het team van Zorg en Zekerheid Leiden verloor in 2006 de finale van het team Martinus. Zorg en Zekerheid Leiden was van 2009 tot en met 2013 alleenheerser op dit toernooi. De Leidse hegemonie werd vorig jaar doorbroken door Titans, een team van de supportersvereniging van SPM Shoeters.

Het team van Zorg en Zekerheid Leiden baande zich met speels gemak een weg naar de halve finale. De vier poulewedstrijden werden met ruim verschil gewonnen. De vijf dames in de formatie van Eric Arkensteijn lieten zich beslist niet onbetuigd en waren menig tegenstander te slim af. In de halve finale stuitte Zorg en Zekerheid Leiden op het Italiaanse Cantù. De belangrijkste speler van de Italianen werd keurig aan banden gelegd, waardoor de Leidse formatie nog vrij ruim de winst wist te pakken. In de finale stuitte Zorg en Zekerheid Leiden net als vorig jaar op Titans uit Den Bosch. Dit keer liet Zorg en Zekerheid Leiden zich niet verrassen. Via een 27-18 overwinning gingen de prijzen mee terug naar Leiden.

De derde plaats was voor het Italiaanse Leopandrillo uit Cantù. Magixx 13 eindigde als vierde. De zeven andere deelnemers waren SPM Shoeters 1 en 2, Titans 2, Donar, Forza Donar, het Nijmeegse ijshockeyteam Devils en Magixx 21. Voor het eerst sinds jaren ontbrak een afvaardiging uit Weert. Aris kon net als vorig jaar geen team op de been brengen. Ook vaste deelnemer Pigeons uit Duiven moest verstek laten gaan.

Na afloop zorgden Gordon de Kiefte en DJ Tom voor de muzikale noot en genoten de deelnemers van de barbecue. Hickford heeft al laten weten dat volgend jaar de twaalfde editie wederom in de Arcus in Wijchen plaats gaat vinden.

Het Leidse team bestond naast coach Eric Arkensteijn verder uit Sandrina Bloemzaad, Kee Brinks, Carola Menken, Lisanne Alkemade, Jessica Hoek, Youri van der Linden, Mitchell van den Berg, Maarten Walter, Pavel Goultiaev en Martin Hoekstra. Vanaf de tribune werd de Leidse formatie aangemoedigd door Claudia Hoek en Erin Boogaard. Zorg en Zekerheid Leiden heeft acht keer deelgenomen aan dit evenement, één keer zelfs met twee teams. Van die acht keer heeft Zorg en Zekerheid Leiden laten zien over de beste basketballende supporters te beschikken.