Nieuwsbericht

‘Not in our house’

11 mei 2015

Zorg en Zekerheid Leiden balanceert op het randje van uitschakeling nu Donar een 3-1 voorsprong genomen. Dinsdag 12 mei moet er gewonnen worden. Iedereen wordt opgeroepen om te voorkomen dat Donar een feestje kan vieren in de Vijf Meihal. Not in our house.

Thuisvoordeel is o zo belangrijk in de play-offs. Zorg en Zekerheid Leiden heeft dat vorige week donderdag uit handen gegeven aan Donar en vergat zaterdag om het thuisvoordeel in Groningen weer terug te pakken. Daardoor kijkt de formatie van Eddy Casteels tegen een 3-1 achterstand aan en weet de ploeg dat er drie keer op rij moet worden gewonnen om de finale te bereiken. Niet onmogelijk, maar zeer zeker een lastige opgave.

In elk geval moet het dan gedaan zijn met de vrijheid die Lance Jeter en Bill Clark krijgen. Jeter kan vaak genoeg vrij een driepunter nemen. Clark schuwt het wapen van de driepunter niet, maar is ook in vrijwel elk reboundduel betrokken, ook in aanvallend opzicht. Het is jammer dat juist in deze fase van het seizoen Will Felder nauwelijks ingezet kan worden. Met zijn energie en sprongkracht kan hij verdedigend in de weg staan voor Donar, maar ook aanvallend is Felder in staat zich te roeren.

Afgelopen zaterdag was de eerste goede wedstrijd van Rogier Jansen in deze serie. Met vier bommetjes bracht hij zijn totaal in vier wedstrijden op vijf. Als Jansen deze lijn door kan trekken, dan is er nog alle hoop voor Zorg en Zekerheid Leiden. Niet dat alles van Jansen afhangt, maar het is wel prettig als de erkende play-off killer zich manifesteert. Net zo belangrijk is het dat Worthy de Jong dinsdag een goede pot op het parket neerlegt. De start van De Jong was zaterdag niet goed te noemen met vier keer balverlies in de eerste tien minuten. Daardoor moest Zorg en Zekerheid Leiden al meteen in de achtervolging om een 17-6 achterstand weg te poetsen. Dat deed de ploeg wel goed, maar dat het krachten kost, is zeker.

Nu het er echt op aan komt, is het tijd dat de echte toppers zich laten zien. Als de nood het hoogst is, is de redding nabij, zo luidt een Nederlands spreekwoord. Dinsdagavond gaan we zien wie de redding is. Het duel in de Vijf Meihal begint om 20.00 uur. Kaarten zijn hier te verkrijgen. Zorg dat je erbij bent om het seizoen van Zorg en Zekerheid Leiden te verlengen. Wordt het 3-2, dan wordt wedstrijd zes weer een hele andere wedstrijd. Dus kom naar de Vijf Meihal en schreeuw het team naar de overwinning. Leiden, laat je horen, ook als het even wat minder gaat. Het mag toch niet gebeuren dat de supporters van Donar die honderden Leidse toeschouwers het stilzwijgen opleggen! Dus smeer vooraf de kelen en moedig de mannen aan. Met een beetje geluk zitten we zaterdag dan weer in de Vijf Meihal.