Nieuwsbericht

Kom ZZ Leiden steunen!

6 mei 2015

Donderdagavond 7 mei vindt de derde wedstrijd in de halve finale van de play-offs tussen Zorg en Zekerheid Leiden en Donar plaats. Met een stand van 1-1 is er maar één doel: in eigen huis niet verliezen. Zorg dat je erbij bent. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Het hele seizoen speel je om een zo optimaal mogelijke klassering te bereiken. Zorg en Zekerheid Leiden eindigde twee punten boven Donar en verkreeg daarmee het thuisvoordeel voor deze halve finale. Na een 86-80 overwinning in de eerste wedstrijd, zette Donar via een 78-63 zege beide ploegen weer op gelijke hoogte: 1-1.

RTV Noord sprak in een interview met Worthy de Jong van een fikse dreun voor Zorg en Zekerheid Leiden, maar zo werkt het natuurlijk niet. Het maakt niet uit of je nu met één punt verschil verliest of twintig punten verschil: doelsaldo bestaat in de play-offs niet. Het gaat alleen om winnen en wat dat betreft staan beide ploegen er hetzelfde voor.

Om het nog wat duidelijker te stellen: wil Donar zich plaatsen voor de finale, dan zal het minstens één wedstrijd in Leiden moeten winnen. Voor Zorg en Zekerheid Leiden ligt het iets anders. Feitelijk hoeft de ploeg van Eddy Casteels niet in Groningen te winnen, zo lang alle thuiswedstrijden maar gewonnen worden. De druk voor wedstrijd drie ligt dus niet alleen bij Zorg en Zekerheid Leiden, ook Donar zal weer onder druk staan.

En om Donar nog meer onder druk te zetten, is er steun nodig van het publiek. Een zesde man kan net dat beetje extra energie bij de Leidse spelers opwekken om opnieuw de punten in eigen huis te houden. De spelers hebben die steun nodig en weten wat de zesde man kan betekenen. Kom naar de hal, maak er een hel van voor Donar en schreeuw Zorg en Zekerheid Leiden naar 2-1. Kaarten kun je hier kopen. En als je dan toch bezig bent, schaf dan meteen een kaartje voor de vijfde wedstrijd op dinsdag 12 mei aan. Be there!