Nieuwsbericht

Kom donderdag naar de Vijf Meihal!

4 mei 2015

In de best of seven serie tussen Zorg en Zekerheid Leiden en Donar volgen de wedstrijden elkaar in hoog tempo op. Morgen (dinsdag 5 mei) wordt er in Groningen gespeeld. De derde wedstrijd vindt plaats op donderdag 7 mei om 20.00 uur. Kom allemaal weer naar de hal om het team te steunen.

Mede door de steun van het fanatieke publiek heeft Zorg en Zekerheid Leiden de eerste wedstrijd in de halve finale tegen Donar gewonnen. Na een Leidse bliksemstart (15-2 na vijf minuten) nam Donar het heft in handen. Vlak voor rust wist Zorg en Zekerheid Leiden een achterstand van tien punten (27-37) terug te brengen tot vijf punten: 35-40. Na de pauze begon Zorg en Zekerheid Leiden aan een inhaalrace. Vlak voor het einde van het derde kwart kwam de Leidse formatie al even op voorsprong (57-56). Na 60-62 in het vierde kwart stoomde Zorg en Zekerheid Leiden door naar 74-64. Het publiek stond op de banken. Als er niet gescoord werd, dan pakte de Leidse ploeg de aanvallende rebound en kon er opnieuw aan een aanval gewerkt worden. Donar zette nog wel aan, maar de punten bleven tot grote vreugde in eigen huis.

Gedurende het seizoen heeft Zorg en Zekerheid Leiden het thuisvoordeel verworven. En dat is in een play-off serie van groot belang. Als de ploeg van Eddy Casteels niet in Groningen weet te winnen, dan is drie keer winnen in de Vijf Meihal ook genoeg voor een plaats in de finale.

Steun van het publiek is daarbij van groot belang. Laat je horen en sta op als je voor Leiden bent. Spelers en coach hebben veel waardering voor de fanatieke, luidruchtige aanhang. Zo’n zesde man is enorm belangrijk. Bestel nu alvast een kaartje, want het belooft weer een volle bak te worden. Kaarten bestellen kun je hier. Be there!