Nieuwsbericht

Donar of Landstede?

16 april 2015

Zorg en Zekerheid Leiden treedt zaterdag in Groningen aan voor de laatste competitiewedstrijd. In Groningen wordt op een ongebruikelijk tijdstip (20.00 uur) aangetreden tegen Donar.

Het duel is nog steeds van belang. Indirect ook voor Zorg en Zekerheid Leiden. De Leidse formatie is al geplaatst voor de halve finale van de play-offs en heeft daarin het thuisvoordeel weten te behalen. Maar Donar is nog in een hevige strijd met Landstede Basketbal gewikkeld voor de derde plaats. Landstede deed gisteravond slechte zaken door een ruime voorsprong tegen SPM Shoeters alsnog te verspelen (65-66), waardoor de Zwolse formatie het bereiken van de derde plaats niet meer in eigen hand heeft.

Dat voordeel ligt nu bij Donar. Bij winst op Zorg en Zekerheid Leiden is Donar derde, en dus een mogelijke tegenstander in de halve finale van de play-offs. Als Zorg en Zekerheid Leiden wint, wat een goede opsteker kan zijn voor het toetje van het seizoen, dan hangt alles af van het resultaat dat Landstede zaterdag in Rotterdam boekt. Wint Challenge Sports Rotterdam, dan kan Landstede niet verder komen dan de vierde plaats. Maar als de Zwolse formatie wel wint, dan eindigen Landstede en Donar gelijk. Het voordeel ligt dan bij Landstede dat van de vier onderlinge duels er twee won met een totaal doelsaldo van +1. In dat geval is Landstede een serieuze kandidaat om in de halve finale tegen de formatie van Eddy Casteels uit te komen.

Hoewel Zorg en Zekerheid Leiden enigszins invloed kan hebben op de mogelijke opponent in de halve finale, zal de ploeg er veel aan gelegen zijn om een positief resultaat neer te zetten. Het duel van afgelopen week tegen SPM Shoeters was niet al te best. Eddy Casteels heeft zijn manschappen dat ook in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk gemaakt. Een goede wedstrijd tegen Donar kan ervoor zorgen dat Zorg en Zekerheid Leiden de play-offs met vertrouwen tegemoet kan zien.

Donar moet het zaterdag stellen zonder DeJuan Wright en Ross Bekkering. Bij Zorg en Zekerheid Leiden lijkt iedereen, op Adeola Morren na, inzetbaar.