Nieuwsbericht

Emmen stoot ZZ Leiden 2 uit beker

14 oktober 2007

Het tweede team van Zorg & Zekerheid Leiden is al weer klaar met de beker. In Emmen werd met 81-78 van de Eagles verloren. ZZ Leiden 2 heeft niet bepaald een reputatie als cupfighter. De laatste jaren gebeurde het zelden dat de eerste ronde werd overleefd.

Lange tijd zag het er naar uit dat de Leidse formatie acht ontbrekende spelers zou tellen, maar op het laatste moment kon Bern Persoon nog voor een paar minuten mee. ZZ Leiden 2 schoot tegen de zone van Emmen Eagles meteen met scherp. Via de uiteindelijke topscorer Jerome Hoste (foto) en Kevin Tjin-a-Koeng werd een 12-19 voorsprong genomen, maar aan het einde van de eerste periode was het verschil nog maar twee punten: 19-21. 

In het tweede kwart pakte de Leidse ploeg weer een voorsprong van tien punten (23-33), maar eigen slordigheid met de bal en het missen van eenvoudige kansen onder het bord zorgden voor een terugkeer van Emmen Eagles, dat voor het laatst met vier Amerikanen speelde. Vanaf de vrije worplijn bracht Leiden de ruststand op 34-40.

Het derde kwart was min of meer een kopie van de tweede periode: Leiden dat wegliep naar 44-56 en vervolgens Emmen weer terug zag komen tot 61-62. In de vierde periode ging het mis. Emmen Eagles zette een 63-65 achterstand om in een 73-65 voorsprong. Maar het gedecimeerde Leiden gaf niet op. Na een onsportieve fout van Arrington werd het via twee rake vrije worpen 77-75. Uit het balbezit zorgde Jerome Hoste via een driepunter voor 77-78 met nog anderhalve minuut te gaan. Na een misser van Emmen trof de driepunter van Kevin Tjin-a-Koeng ook geen doel. Dat gold wel voor het drietje van Lucious Jordan: 80-78. In de tegenaanval wist Jerome Hoste de basket ook niet te vinden. Via een snelle herhaling van fouten kwam Jerice Crouche enkele seconden voor tijd op de lijn. Zijn eerste vrije worp was raak, de tweede was mis, waardoor Leiden geen time-out kon nemen en de bal bij de middenlijn uit kon nemen. Via een paar snelle passes kon Kevin Tjin-a-Koeng nog een driepunter afvuren, maar een verlenging werd niet uit het vuur gesleept.

Een achttal Leidenaren bleef in Drenthe achter om in het vakantiehuisje van de familie De Graaf nog wat aan teambuilding te doen. Ook in het uitgaanscentrum van Hoogeveen slaagde Leiden erin om te domineren.

Scores: Jerome Hoste 32 (61% schot, 11 rebounds), Kevin Tjin-a-Koeng 17, Nils Wytzes 12 (83% schot), Bart Constandse 7, Bob de Graaf 3 (10 assists), Wouter Breel 2, de debuterende Richard Hageman 2, Paul van der Meer 2 (10 rebounds, 4 blocks) en Joey Schelvis 1. Bern Persoon kwam niet tot scoren.