Nieuwsbericht

Tribunes ZZ Leiden

31 maart 2015

Het bestuur van ZZ Leiden geeft graag tekst en uitleg over hetgeen gebeurde tijdens de wedstrijd tegen Rotterdam op zaterdag 28 maart.

In het derde kwart klapte een deel van een tribune ineen. Het medisch team en de organisatie waren snel ter plekke. Prioriteit werd gesteld aan de vraag of er mensen gewond waren geraakt. Daarnaast was het zaak de tribune snel te verwijderen. Op dat moment werd aangegeven dat er een kind bekneld had gezeten en pijn had. Ouders en kind zijn z.s.m. naar het ziekenhuis gegaan, waar gelukkig na onderzoek werd geconstateerd, dat er niets gebroken was. Die avond en de volgende dag is er goed contact geweest tussen ouders en ZZ Leiden. Helaas hebben we de volgende dag nog een bericht ontvangen, dat een ander jongetje wel in het gips terecht is gekomen. Ook met deze familie   heeft de organisatie goed contact.

Daarnaast zijn er enkele mailtjes binnengekomen van verontruste mensen die erg geschrokken zijn. Vragen als: wat is er gebeurd, hoe kon het gebeuren en belangrijk! Hoe gaan jullie dit in de toekomst voorkomen. Terechte vragen.

De betreffende tribune wordt al 15 jaar gebruikt en er mag dus van een deugdelijke constructie worden gesproken. Er zijn delen van de tribune gescheurd, maar dit is het gevolg van het wegklappen en niet de oorzaak. De conclusie is dat er mogelijk een menselijke fout is gemaakt met het borgen van de constructie waardoor een steun is gaan schuiven. Echter, honderd procent zekerheid hebben wij hier niet over. Daarom zal in de toekomst om alle risico’s uit te sluiten geen gebruik meer worden gemaakt van deze tribunes. Ook zal er inspectie worden uitgevoerd op alle tribunes in de Vijf Meihal voor de eerstvolgende wedstrijd. Veiligheid van onze bezoekers staat voorop.

Er zijn ook enkele reacties geweest op de berichtgeving van de speaker. Een enkeling heeft het woord bagatelliseren gebruikt. Wij zijn van mening dat, hoewel dit door de betrokkenen als vervelend kan worden ervaren, het van groot belang is geweest paniek te voorkomen.

Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball betreurt het gebeurde en doet er alles aan om iedere bezoeker een leuke, zorgeloze, maar vooral veilige avond te bieden.