Nieuwsbericht

Geslaagd medewerkersavondje

30 maart 2015

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball kent tot grote verbazing van Eddy Casteels een aantal tradities die elk jaar weer op de kalender staan. Een van die tradities is de avond waarop de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden alle medewerkers bedankt voor hun bewezen diensten.

Deze avond waarop alle medewerkers in het zonnetje worden gezet, vond maandag 30 maart plaats bij Bowlingcentrum SportCity in Leiderdorp. Talloze medewerkers meldden zich rond of net na half zeven om eerst ontspannen anderhalf uur te bowlen. Uiteraard werd iedereen voorzien van drinken en kwam de bittergarnituur ook tevoorschijn.

Nadat de meeste medewerkers hun schoeisel hadden ingeruild voor bowlingschoenen en een baan hadden uitgekozen, kwam de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden – helaas zonder Will Felder die nog steeds last van zijn rug heeft – binnen. De spelers en coach Eddy Casteels verdeelden zich over de diverse banen en rolden ook een balletje mee.

Rollen was in sommige gevallen een groot woord. Mohamed Kherrazi gebruikte de bowlingbal alsof hij aan het kegelen is. Niks vingers in de gaten van de bal, gewoon de bowlingbal in de hand nemen en zo hard mogelijk richting de pins sturen. Hij bowlt zoals hij basketbalt: hard, snel en fysiek.

Worthy de Jong hield er een andere stijl op na. Hij rolde de bal niet, maar gooide de bal in de baan waarna het meegegeven effect zijn werk moest doen. Hier herkende je de stylist die op het basketbalveld ook de moeilijkste ballen maakt alsof het dagelijkse koek is. Maar ook onder de medewerkers waren onbekende talenten bezig om de ene strike te laten volgen door de andere strike.

Rond een uur of acht namen de spelers en coach plaats op vooraf met foto’s aangewezen plekken. Hierdoor zaten de spelers hoogstens met zijn tweeën aan één tafel en konden de medewerkers zich naast hun favoriet nestelen. Warm was het al wel, want het vuur onder de stenen voor het steengrillen was al ontstoken. Jasjes gingen hier en daar al uit, bovenste knoopjes van bloesjes werden al losgemaakt en Kasper Averink vroeg zich af waarom hij geen korte broek had aangetrokken.

Al snel was iedereen van drank voorzien en stonden de schalen met vlees ook al op tafel. Voorzitter Marcel Verburg nam eerst nog even het woord. Hij legde aan Casteels uit dat dit ook zo’n traditie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball was. Daarna ging de voorzitter door in het Engels. “Zonder al deze mensen die hier vanavond zijn, is het niet mogelijk om eredivisiebasketbal in Leiden te spelen”, aldus Verburg die daarna de selectie verzocht om met een hartelijk applaus alle medewerkers te bedanken en dat ook tijdens het eten voort te zetten. Ook voorspelde Verburg een unicum, namelijk geen enkele thuiswedstrijd in de maand april. Dat was nog nooit eerder voorgekomen. Die situatie is dit keer mogelijk, maar dan moet Zorg en Zekerheid Leiden na de drie opeenvolgende uitwedstrijden (Landstede Basketbal, SPM Shoeters en Donar) nog wel bij de twee beste ploegen van de Dutch Basketball League horen.

Het eten viel goed in de smaak. In sommige hoekjes werd zelfs verzocht om een extra schaal vlees. Frites werd geregeld aangevuld en ook de drank vloeide rijkelijk. Na het steengrillen daalde de temperatuur naar behaaglijker waarden. Het was tijd voor het dessert: drie verschillende soorten ijs en tiramisu. Je zag de lekkerbekjes al weer genieten. Het feestelijk geheel werd afgesloten met koffie en thee.

Tegen een uur of elf keerden de meeste medewerkers tevreden en goed gevuld huiswaarts, de spelers en coach waren al iets eerder vertrokken. Een klein gezelschap ging nog even door met borrelen in de bowlingzaal.