Nieuwsbericht

Nieuw record ZZ Leiden

29 maart 2015

Records zijn er om verbeterd te worden. Het zal velen gisteren ontgaan zijn, maar één record is verbeterd en een ander record is geëvenaard. We hebben het over de driepunters.

Tot aan dit seizoen stond het record rake driepunters op elf. Dat record stamde uit 2010. Op 31 januari van dit jaar legde Zorg en Zekerheid Leiden de lat weer een stukje hoger, namelijk op twaalf. De driepunter van Kasper Averink in de laatste aanval van gisteravond tegen Challenge Sports Rotterdam betekende een nieuw record, namelijk dertien voltreffers. Maurice Creek had met zes bommen het grootste aandeel in het nieuwe record. Jeroen van der List tekende voor vier driepunters, Kasper Averink had er twee en ook Floris Versteeg was een keer succesvol.

Het totaal aantal geschoten driepunters tijdens een wedstrijd werd op 8 november 2014 verbroken. De dertig pogingen tegen SPM Shoeters waren er eentje meer dan het oude record. Overigens schoot Zorg en Zekerheid Leiden maar zeven van die dertig ballen raak. Het aantal van dertig pogingen werd gisteren ook gehaald. Met dertien voltreffers levert dat een percentage van 43,3% op en dat is gewoon goed te noemen.