Nieuwsbericht

Volle bak bij laatste reguliere thuiswedstrijd

25 maart 2015

Zorg en Zekerheid Leiden komt zaterdag voor het laatst tijdens het reguliere seizoen in actie. In een bomvolle Vijf Meihal (er zijn nog slechts enkele kaartjes verkrijgbaar) neemt Zorg en Zekerheid Leiden het op tegen Challenge Sports Rotterdam, aanvang 20.30 uur.

Zorg en Zekerheid Leiden heeft tot nu toe geen enkele wedstrijd verloren tegen ploegen die niet naar de naam SPM Shoeters of Donar luisteren. Toegegeven, het was afgelopen zondag nog wel even billen knijpen in de Apollohal. BC Apollo legde Zorg en Zekerheid Leiden het vuur na aan de schenen. Dat is Challenge Sports Rotterdam eigenlijk pas één keer gelukt.

In Rotterdam boekte Zorg en Zekerheid Leiden twee eenvoudige zeges: 73-86 en 72-109 (na een 7-35 score in het eerste kwart). Op 13 december was het in Leiden wel anders. Yannick Franke (32 punten) en Robert Krabbendam (26 punten) waren nauwelijks af te stoppen. Pas in de laatste minuten nam Zorg en Zekerheid Leiden afstand: 97-89.

In de strijd om de eerste twee plaatsen – en een rechtstreekse doortocht naar de halve finale de play-offs – kan Zorg en Zekerheid Leiden het zich zaterdagavond niet permitteren om puntenverlies te lijden. Immers, na zaterdag staan Zorg en Zekerheid Leiden nog drie lastige uitwedstrijden te wachten tegen achtereenvolgens Landstede Basketbal (4 april), SPM Shoeters (11 april) en Donar (18 april). Een nederlaag verkleint het gat met de nummer drie Donar en de nummer vier Landstede Basketbal tot twee punten.

Ook Challenge Sports Rotterdam weet nog niet waar het aan toe is met de play-offs. Dat de Rotterdammers play-offs gaan spelen is wel zeker, alleen nog niet tegen wie. Dit zal dan gebeuren zonder Lucas Steijn. De 2.08 meter lange center brak afgelopen zaterdag zijn hand. In de strijd om de vijfde plaats heeft Challenge Sports wel voordeel doordat het onderling resultaat ten opzichte van Aris Leeuwarden in het voordeel van de Rotterdammers uitvalt.

Eddy Casteels, die over een complete selectie beschikt, zal weinig woorden nodig hebben om het belang van deze wedstrijd aan zijn spelers duidelijk te maken. Bovendien hoeft hij alleen maar de wedstrijd van afgelopen zondag tegen BC Apollo te noemen, want van het daar getoonde Leidse speler was Casteels bepaald niet gecharmeerd. Zijn spelers hebben nog even wat recht te zetten.