Nieuwsbericht

Rustiger vaarwater voor ZZ Leiden

16 maart 2015

Na een reeks topwedstrijden tegen Donar en SPM Shoeters zit Zorg en Zekerheid Leiden even in rustiger vaarwater. De wedstrijden tegen achtereenvolgens BSW Weert (aanstaande woensdag om 20.00 uur in de Vijf Meihal), BC Apollo en Challenge Sports Rotterdam dienen als opmaat voor de drie toppers in uitwedstrijden aan het einde van het seizoen.

Aan het einde van die reeks zal duidelijk worden op welke plaats Zorg en Zekerheid Leiden eindigt. Door de nederlaag tegen SPM Shoeters is Zorg en Zekerheid Leiden teruggeworpen naar de tweede plaats in de Dutch Basketball League. De ploeg voelt de hete adem in de nek van Donar (vier verliespunten minder) en Landstede Basketbal (twee verliespunten minder). Een misstap tegen in een van de komende drie wedstrijden is niet gewenst.

Nu heeft Zorg en Zekerheid Leiden dit seizoen ook nog niet verloren van BSW, BC Apollo en Challenge Sports Rotterdam. Overigens ook nog niet van Aris Leeuwarden en Landstede Basketbal. Als er verloren wordt, is dat tegen SPM Shoeters (nu tien keer op rij van de Bossche club verloren en dat vraagt om een trendbreuk) en Donar, hoewel Zorg en Zekerheid Leiden in competitiewedstrijden tegen de Groningers wel twee van de drie duels heeft gewonnen.

Normaal gesproken mag BSW voor Zorg en Zekerheid Leiden geen probleem zijn. In Weert werd er gewonnen met 59-73 en 53-99, in Leiden werd het 102-55. In die laatste twee duels ontbrak Jeremy Ormskerk. De oud-speler van Zorg en Zekerheid Leiden is in elk geval wat balvaster dan zijn jongere collega’s. Sinds eind februari beschikt Weert over Andre Burton, een Amerikaan die jaren geleden al eens voor de Limburgers uitkwam. Afgelopen zaterdag was Burton in de verrassende winstwedstrijd tegen Aris Leeuwarden goed voor 18 punten en 8 rebounds. Burton kwam echter niet helemaal schadevrij uit dat duel.

Wie op zeker ontbreekt, is Roel Aarts. De 2.04 lange center raakte in de DTL-wedstrijd tegen SPM Shoeters ernstig geblesseerd aan zijn kuitbeen en enkel. Daarmee is het seizoen voor de jonge Aarts voorbij. Dit betekent dat de Limburgers nog minder mogelijkheden hebben om onder de borden met de betere ploegen mee te komen. Daarmee wordt de last voor de big guys Kenneth van Kempen en Joost Padberg alleen maar zwaarder.

Zorg en Zekerheid Leiden kent dat soort lasten momenteel niet. De ploeg staat echter te popelen om een einde te maken aan een losing streak van twee wedstrijden. Spektakel en snel spel zijn gegarandeerd. Komt dat zien in de voorlaatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen!