Nieuwsbericht

ZZ Leiden en de play-offs

6 maart 2015

Op de wedstrijd van woensdag tegen SPM Shoeters na begint Zorg en Zekerheid Leiden zaterdag in Leeuwarden tegen Aris aan het laatste kwart van het reguliere seizoen. Eén ding is nu al zeker. Zorg en Zekerheid Leiden begint de play-offs in elk geval met een thuiswedstrijd, want lager dan een vierde plaats kan de ploeg van Eddy Casteels niet meer eindigen.

Er zijn op dit moment twee scenario’s. Zorg en Zekerheid Leiden eindigt als eerste of tweede. Het tweede scenario is dat de ploeg als derde of vierde eindigt.

In het geval Zorg en Zekerheid Leiden als eerste of tweede finisht, dan heeft de ploeg zich rechtstreeks geplaatst voor de halve eindstrijd. Daarin is de Vijf Meihal het decor van de eerste wedstrijd. De ploeg die na het reguliere seizoen op de eerste plaatst staat, speelt dan tegen de winnaar van de strijd tussen nummer vier en de nummer vijf. De ploeg die als tweede eindigt, opent dan tegen de winnaar van de kwartfinalereeks (best of three) tussen de nummers drie en zes.

De halve finalisten strijden in een best of seven voor een plekje in de finale (ook een best of seven). Als Zorg en Zekerheid Leiden bij de twee beste ploegen behoort, dan vindt de eerste wedstrijd in de halve finale op zaterdag 2 mei in Leiden plaats. De andere data voor de halve finale zijn dinsdag 5 mei, donderdag 7 mei, zaterdag 9 mei en indien nodig dinsdag 12 mei, donderdag 14 mei en zaterdag 16 mei.

Als Zorg en Zekerheid Leiden als derde of vierde eindigt, dan moet de Leidse ploeg eerst nog afrekenen met de nummer vijf of zes van de competitie, hoogstwaarschijnlijk Aris Leeuwarden of Challenge Sports Rotterdam. In dit geval opent Zorg en Zekerheid Leiden de play-offs met een thuiswedstrijd op donderdag 23 april. Het tweede duel staat gepland voor zaterdag 25 april. Mocht een derde en beslissende wedstrijd noodzakelijk zijn, dan wordt er op dinsdag 28 april weer in Leiden gespeeld.

Nu we toch bezig zijn met data, houd de agenda dan bij de hand, want hier komen ook de speeldata voor de finale die op dinsdag 19 mei van start gaat en vervolgd wordt op donderdag21 mei, zaterdag 23 mei en dinsdag 26 mei. Indien nodig wordt er dan ook nog op donderdag 28 mei, zaterdag 30 mei en zondag 31 mei gespeeld.