Nieuwsbericht

Donar en ZZ Leiden op herhaling

3 maart 2015

Zorg en Zekerheid Leiden reist donderdag naar Groningen om het wederom tegen Donar op te nemen. De Leidse ploeg begint met een voorsprong van één punt aan het tweede duel in de halve finale, 19.30 uur in MartiniPlaza.

Wedstrijden tussen Zorg en Zekerheid Leiden en Donar staan dit seizoen – en eigenlijk ook al in eerdere seizoenen – bol van de spanning en opmerkelijke runs. Dat zal donderdag niet anders zijn, want Donar is vastbesloten om Zorg en Zekerheid Leiden uit de finale te houden.

De Leidse ploeg won het eerste duel in Leiden met 79-78. De Groningers hebben niets aan een gelijkspel, want dan gaan de Leidenaren door naar de eindstrijd. Als Donar met één punt verschil wint, wordt er vijf minuten verlengd. Elke andere uitslag betekent dat de winnaar van het duel tussen de finalisten van vorig jaar de finale mag spelen.

Afgelopen zaterdag stonden beide ploegen in Leiden ook al tegenover elkaar. Zorg en Zekerheid Leiden pakte de winst (76-72), maar maakte het zichzelf erg lastig door opnieuw in het derde kwart een grote voorsprong weg te geven. Uiteindelijk herpakte Zorg en Zekerheid Leiden zich, met dank aan Rogier Jansen, Worthy de Jong en Joe Willman. Daardoor bleef Zorg en Zekerheid Leiden voor de tweede maand op rij ongeslagen in officiële wedstrijden. De laatste nederlaag dateert al weer van tweede kerstdag toen SPM Shoeters de Leidse formatie met 82-77 terugwees.

Afgezien van Adeola Morren (geblesseerd aan zijn knie) kan Zorg en Zekerheid Leiden in Groningen compleet aantreden. De ploeg weet zich gesteund door een groep fans die met een door de Leiden Devils georganiseerde busreis naar Groningen komen. Donar is donderdagavond ook compleet. Craig Osaikhwuwuomwan heeft zijn schorsing uitgezeten en heeft zich weer bij de Groningse ploeg aangesloten.