Nieuwsbericht

ZZ Leiden op All*Star Gala

19 februari 2015

In de Maaspoort in Den Bosch vindt aanstaande zondag (22 februari) het All*Star Gala plaats. Zorg en Zekerheid Leiden is goed vertegenwoordigd. Maar liefst zeven spelers verdedigen zondag de Leidse kleuren.

De meeste aandacht gaat natuurlijk uit naar de kick-off van de campagne van het Nederlands team richting het EK van 2015. Voor het eerst sinds 1989 heeft Oranje zich weer geplaatst voor een Europees Kampioenschap. Op het Gala speelt het Nederlands team tegen de andere sterren van de Dutch Basketball League.
Bondscoach Toon van Helfteren en zijn assistent Sam Jones hebben in hun 15-koppige selectie voor het Gala plaats ingeruimd voor vier spelers van Zorg en Zekerheid Leiden. Worthy de Jong en Mohamed Kherrazi waren afgelopen zomer bij de kwalificatiewedstrijden van de partij. Jeroen van der List en Rogier Jansen, die nu zijn opgeroepen, waren destijds afwezig vanwege blessures.
In het ‘rest van de DBL-team’ vertrekt Will Felder, als zijn rugblessure tenminste hersteld is, als een van de vijf starters. De starters werden gekozen door de lezers van de site van de Dutch Basketball League.
Felder en Van der List komen twee keer in actie. De Amerikaan is een van de deelnemers aan het toetje van de dag, de dunkwedstrijd. Van der List heeft zich gekwalificeerd voor het driepuntschieten.
De dag wordt geopend met een wedstrijd voor de talenten onder 24 jaar die of in de Dutch Basketball League of in de Dutch Talent League uitkomen. Hier strijdt een noordelijk team tegen een zuidelijk team. Kasper Averink en Jan Driessen zijn geselecteerd voor Team Zuid.
Het programma:
12.15 uur: Voorstellen spelers onder 24
12.30 uur: All*Star Game onder 24
14.10 uur: Driepuntschieten
15.00 uur: Voorstellen Nederlands team en ‘rest van de DBL’-selectie
15.15 uur: All Star Game
16.55 uur: Dunkwedstrijd, aansluitend prijsuitreiking
Meer informatie is hier en ook hier te vinden.