Nieuwsbericht

Felder doet mee aan dunk contest

11 februari 2015

Op 22 februari vindt in Den Bosch het All*Star Gala plaats. Aan het eind van de dag vindt altijd de spectaculaire dunkwedstrijd plaats. Vorig jaar won Jeroen van der List. Namens Zorg en Zekerheid Leiden treedt springveer Will Felder dit jaar aan. De Amerikaan heeft dit seizoen al een aantal fraaie dunks laten zien, maar tijdens het All*Star Gala zal hij een paar verrassende dunks uit zijn hoed toveren.

Het deelnemersveld voor de dunk contest tijdens het All*Star Gala – 22 februari in de Maaspoort in Den Bosch – begint langzaam vorm te krijgen. Op dit moment heeft de organisatie de toezegging gekregen van vier springveren.

Challenge Sports Rotterdam is tijdens dit spectaculaire onderdeel, dat na de wedstrijd van het Nederlands team tegen de andere sterren van de Dutch Basketball League plaatsvindt, met twee deelnemers vertegenwoordigd. Met zijn 1.80 meter is spelverdeler Vaidas Tamasauskas de kleinste springveer van het veld. Vincent van Sliedregt (1.97 meter) is de tweede dunker namens de Rotterdammers. Van Sliedregt geniet wereldwijd faam vanwege zijn hoge sprongen en harde dunks. Hij heeft dit seizoen zelfs al een wedstrijd in de competitie laten schieten om in Italië op jacht te gaan naar prijzengeld in een dunkwedstrijd.

Tot nu toe is Will Felder met zijn 2.01 meter de langste deelnemer in het veld. Dat zegt overigens niet veel, maar de center van Zorg en Zekerheid Leiden heeft in het seizoen al aangetoond over een ongelooflijke sprongkracht te beschikken. Niet alleen zijn spijkerharde dunks maar ook zijn hoge shotblocks mogen er zijn.

Namens het organiserende SPM Shoeters is Chris Denson (1.88 meter) van de partij. Ook deze linkshandige guard springt makkelijk en zal voor de nodige verrassingen gaan zorgen.

De organisatie is nog bezig om bij andere clubs enkele spelers te verleiden tot de dunkwedstrijd de vorig jaar nog werd gewonnen door Jeroen van der List.