Nieuwsbericht

Driessen en Averink naar All*Star Gala

11 februari 2015

Op het All*Star Gala in de Den Bosch, op 22 februari, nemen om 12.15 uur de talenten uit de Dutch Basketball League en de Dutch Talent League tegen elkaar. Kasper Averink en Jan Driessen van Zorg en Zekerheid Leiden zijn uitgenodigd om samen in team Zuid te spelen.

Aan het begin van de middag is de vloer van de Maaspoort op 22 februari gereserveerd voor de talenten uit de Dutch Basketball League en de Dutch Talent League. Vanaf 12.15 uur nemen teams van Noord en Zuid het tegen elkaar op.

Het team van Noord staat onder leiding van Marten Scheepstra en zijn assistent Evert van de Akker. In hun team komen zij drie spelers van hun eigen ploeg – Landstede Basketbal – tegen, namelijk Valentijn Lietmeijer, Lenno Witteveen en Torben Tönjann. Ook BC Apollo vaardigt drie spelers af voor het noordelijke team: Jos van der Laan, Gian Slagter en Stefan Mulder. Aris Leeuwarden is vertegenwoordigd door Rik Pijp en Quincy Treffers. Ook Donar heeft twee spelers in Noord, te weten Maarten Bouwknecht en Bas Veenstra. Kevin Landman is de afgevaardigde van Den Helder Kings. Al deze spelers hebben al minuten gemaakt in de Dutch Basketball League. Dat geldt niet voor de twaalfde speler van Team Noord. Daan Joustra komt namelijk uit voor Harlemlakers en die club is niet actief in de eredivisie.

Het coachduo van Lokomotief uit Rijswijk staat aan het hoofd van team Zuid. Hoofdcoach Hylke van der Zweep en zijn assistent Cobbe van der Vuurst, die ooit nog eredivisie speelde voor Voorburg, mogen in elk geval een van hun eigen spelers begroeten in Lennart Overdevest. Hier is duidelijk te merken dat teams die met veel Nederlanders in de Dutch Basketball League spelen goed vertegenwoordigd zijn in de U24 All*Star Game. BSW vaardigt vier spelers af, Challenge Sports Rotterdam is met drie spelers aanwezig. Vanuit Weert komen Roel Aarts, Daan Rosenmuller, Akeel Eduardo en Joost Padberg naar Den Bosch. Ivan Filipan, Michael Kok en Vaidas Tamasauskas verdedigen de kleuren van Challenge Sports Rotterdam. Zorg en Zekerheid Leiden levert Kasper Averink en Jan Driessen. Voor thuisclub SPM Shoeters komt Mike Schilder in actie. Het Utrechtse UBALL wordt vertegenwoordigd door Biko Blommestein.