Nieuwsbericht

Daar komen de schutters

9 februari 2015

Titelverdediger Arvin Slagter is een van de acht spelers die deel gaat nemen aan de driepuntswedstrijd op het All*Star Gala op 22 februari in Den Bosch. Dit onderdeel vindt plaats na de wedstrijden tussen de U24-selecties van Noord en Zuid. Jeroen van der List gaat de strijd aan met de oud-speler van Zorg en Zekerheid Leiden.

De laatste speler die twee keer op rij het driepuntschieten tijdens het All*Star Gala wist te winnen, was Kees Akerboom. Hij deed dat in 2008 en 2009. Sindsdien is er ieder jaar een andere winnaar geweest. Rod Earls van Weert werd winnaar in 2010, Amsterdammer Ramon Siljade deed dat in 2011. In 2012 viel die eer te beurt aan Terry Sas die bij Zorg en Zekerheid Leiden zijn laatste jaar eredivisie speelde. Twee jaar geleden was daar Andre Young van EiffelTowers, vorig jaar in Den Helder schoot Arvin Slagter van GasTerra Flames met scherp.

Met het noemen van de naam Slagter heb je meteen een speler die in de voetsporen van Akerboom kan treden door tijdens twee opeenvolgende Gala’s het beste driepunters te schieten. Slagter zou in theorie de vierde speler kunnen zijn die dit feit weet te realiseren. In een verder verleden lukte het Marco de Waard (1993 en1994) en Okke te Velde (1995 en 1996) ook om hun titel als scherpschutter te prolongeren. De Waard en Te Velde hebben overigens in totaal drie keer het driepuntschieten gewonnen en voeren daarmee de alltime ranglijst aan. Het grappige is, dat Kees Akerboom – tot nu toe de scherpste schutter in de Dutch Basketball League, dit jaar ook van de partij is en zijn totaal op drie zeges kan brengen.

Buiten de twee schutters van SPM Shoeters krijgt Van der List ook concurrentie van twee deelnemers van Landstede Basketbal in de personen van Tyson Hinz en Valentijn Lietmeijer. Lance Jeter houdt de eer van Donar hoog. Rookie Daan Rosenmuller komt namens BSW in actie. Routinier Ties Theeuwkens is deelnemer namens Challenge Sports Rotterdam.