Nieuwsbericht

Zaterdag weer een topper

12 februari 2015

Zorg en Zekerheid Leiden speelt zaterdag 14 februari weer een topper, dit keer tegen Landstede Basketbal. Qua verliespunten staat de Zwolse formatie op de derde plaats, twee punten achter ZZ Leiden. Wil ZZ Leiden in de eerste ronde van de play-offs vrijaf krijgen (deelname aan de play-offs is al zeker), dan is winst op Landstede geboden.

Zorg en Zekerheid Leiden en Landstede Basketbal hebben elkaar dit seizoen al vier keer getroffen. In de voorbereiding was de Leidse ploeg te sterk op de Open Dag, op een dinsdagmiddag was Landstede in het eigen Sportcentrum de betere ploeg. In de competitie won Zorg en Zekerheid Leiden beide wedstrijden. Op 29 oktober werd het in Leiden 76-54, op 16 december gingen de punten uit Zwolle mee terug naar Leiden door een 79-86 overwinning.

In de twee competitiewedstrijden waren er periodes dat Landstede Basketbal compleet droog viel. In Leiden scoorde de formatie van Herman van den Belt in het vierde kwart zes minuten lang niet. Zorg en Zekerheid Leiden liep toen uit van 59-47 naar 72-47. In Zwolle viel Landstede Basketbal halverwege het derde kwart stil. Zorg en Zekerheid Leiden boog toen een achterstand van 58-44 binnen een kleine vijf minuten om naar een 58-64 voorsprong; een ongekende run van 0-20.

Ook al heeft Zorg en Zekerheid Leiden dan beide wedstrijden gewonnen en is de ploeg tussentijds nog versterkt met Maurice Creek, dit is beslist geen garantie dat er zo maar even gewonnen gaat worden. Landstede Basketbal is het voorbeeld van een ploeg die teambasketbal speelt en waar de spelers van zichzelf weten wat ze wel en niet kunnen doen. In Joe Burton hebben de Zwollenaren een zware center onder het bord, maar deze man is enorm atletisch en veelzijdig. Met J.T. Tiller hebben we vorig jaar al kennis gemaakt, een speler die nooit opgeeft. Tyson Hinz is de laatste weken goed bezig en dan is er ook nog een sterk Nederlands contingent met sterke mannen onder het bord (Nikki Hulzebos, Kenrick Zondervan), allrounders (Ewoud Kloos), schutter pur sang (Valentijn Lietmeijer) en de afgelopen zomer startende spelverdeler van het Nederlands team in Leon Williams.

Met de play-off serie van afgelopen seizoen en deze twee wedstrijden in de Dutch Basketball League in het achterhoofd, weet je dat dit geen gewone wedstrijden zijn. Er gebeurt altijd wel iets: spanning, strijd, teambasketbal, scoreloze periodes, runs, dunks, spektakel, noem maar op. Wedstrijden die je eigenlijk niet mag missen. Er is toch geen betere plek dan de Vijf Meihal om je zaterdagavond door te brengen. De wedstrijd begint weliswaar om 20.30 uur, maar zorg dat je op tijd bent. Het belooft een drukke avond te worden. Het is aan te raden om kaarten al in de voorverkoop online aan te schaffen. Dat kan hier.