Nieuwsbericht

Kom allemaal naar de bekerkraker!

1 februari 2015

Zorg en Zekerheid Leiden en Donar zijn al lange tijd aartsrivalen. In de play-offs komen beide ploegen elkaar vrijwel jaarlijks tegen, afgelopen seizoen kwamen Zorg en Zekerheid Leiden en Donar nog in de bekerfinale tegen elkaar uit. Dat zal nu niet het geval zijn, want woensdag 4 februari vindt de eerste wedstrijd uit de halve finale voor de beker in Leiden plaats. Vanaf 20.00 uur gaat het dak eraf in de Vijf Meihal. Deze kraker mag je beslist niet missen!

Dit seizoen hebben de ploegen elkaar al drie keer getroffen. In de strijd om de SuperCup won Donar in eigen huis met 78-67. Anderhalve maand later haalde Zorg en Zekerheid Leiden haar gram door na een zeer sterke tweede helft met 70-72 in Groningen te winnen. Weer een maand later was Donar met 72-81 te sterk in de Vijf Meihal. Dit soort uitslagen maken het voorspellen van welke ploeg er naar de finale gaat vrijwel onmogelijk. Juist omdat beide teams al aangetoond hebben op vreemde bodem te kunnen winnen.

Het lijkt vrijwel uitgesloten dat de nieuwe Leidse aanwinst Maurice Creek er in de wedstrijd van woensdag al bij is. Datzelfde geldt voor de laatste Groningse aankoop Bill Clark. In de return op 5 maart in Groningen zullen beide spelers ongetwijfeld mee kunnen doen waarschijnlijk zelfs al een kleine week eerder als beide ploegen elkaar op 28 februari in de Vijf Meihal treffen voor de competitie.

In de maand januari liep alles op rolletjes voor Zorg en Zekerheid Leiden. In de meeste wedstrijden werd het publiek verwend met dunks, blocks, fastbreaks en driepunters. In spectaculaire wedstrijden werd een aantal keer nadrukkelijk geflirt met de honderd punten. De zeges op Rotterdam 2 (53-80) en Aris (94-83) waren nog niet al te indrukwekkend, maar daarna begon Zorg en Zekerheid Leiden steeds meer op een geoliede machine te lijken: Cangeroes (45-87), Weert (53-99) en Apollo (97-61) kregen er toch redelijk van langs.

Donar was aan een aardige opmars bezig in de Dutch Basketball League, maar liep donderdag in Rotterdam averij op. Niet dat er verloren werd van Challenge Sports Rotterdam (78-104 winst voor Donar), maar Craig Osaikhwuwuomwan en Sean Cunningham werden op één minuut van het einde na een opstootje samen met Rotterdammer Michael Kok uit het veld gestuurd. Beide heren moesten zaterdag zitten en dat leverde een nederlaag op in eigen huis tegen Landstede.

De strafzaak tegen Osaikhwuwuomwan en Cunningham wordt zaterdag behandeld, dus de twee Groningers kunnen woensdag gewoon meedoen. Ross Bekkering ligt er al enige tijd uit en zou minstens een maand niet in actie komen. Of hij woensdag weer terugkeert, moet worden afgewacht. DeJuan Wright is net als Mark Sanchez eigenlijk ook geblesseerd. Wright zei gisteren zelfs dat als Cunningham en Osaikhwuwuomwan wel hadden kunnen spelen, dat hij dan een wedstrijd aan de kant zou blijven zitten. Nu was Wright samen met Lance Jeter de enige speler die weerstand wist te bieden aan Landstede Basketbal.

Zoals gezegd, de halve finale in de beker gaat over twee wedstrijden. Het is zaak om meteen een tik uit te delen, want een oud spreekwoord stelde het al: de eerste klap is een daalder waard. En hoe kun je dat beter bewerkstelligen? Met een volle bak, want een volle Vijf Meihal is een hel voor een tegenstander. Kom dus allemaal naar de Vijf Meihal en help Zorg en Zekerheid Leiden om een goede uitgangspositie voor de return te bewerkstelligen. Wacht niet tot woensdagavond om aan de kassa nog aan een kaartje te komen, want dit zou wel eens te laat kunnen zijn. Sla je slag dus in de voorverkoop en koop je ticket online, zodat je getuige kunt zijn van een prachtige halve finale. Je kaartje kun je hier kopen: http://www.eredivisiebasketballleiden.nl/tickets/koop-online.