Nieuwsbericht

Laatste testcase voor drukke maand februari

28 januari 2015

Zorg en Zekerheid Leiden neemt het zaterdagavond om 20.30 uur in de eigen Vijf Meihal op tegen BC Apollo. De Amsterdammers staan laatste in de Dutch Basketball League, maar hebben de afgelopen weken de nodige kwaliteitsinjecties gekregen. Zo makkelijk als het dinsdagavond in Weert ging, zal het zaterdag wellicht niet gaan. Het is de laatste opwarmer voor een zeer drukke maand februari, waarin Donar twee keer de tegenstander is.

BC Apollo begon het seizoen met een zeer smalle selectie van een mannetje of acht. De uitslagen die de Amsterdammers neerzetten, waren niet bepaald bemoedigend. Op 18 oktober maakte Zorg en Zekerheid Leiden met 95-66 nog gehakt van BC Apollo. Maar gaande het seizoen werd de selectie uitgebreid. Julius van Sauers keerde terug van zijn Spaanse avontuur, al zit hij al wel weer een tijdje in de lappenmand. De tijdelijke huurkracht Reggie Keely kon in Hongarije niet aarden en keerde al snel weer terug bij zijn vriendin in de hoofdstad. De broer van Mohamed Kherrazi, Hicham Kherrazi, sloot zich ook aan bij de Amsterdammers. Vanuit de failliete boedel van Den Helder werden Sergio de Randamie en Aron Royé overgenomen. Tot slot streek Jesse Markusse (ex-Aris) kortgeleden op het oude nest neer.

Toch zijn de resultaten van BC Apollo nog niet veel verbeterd, maar dat heeft vooral te maken met het feit dat Aron Royé nog niet heeft meegespeeld. Het meespelen van Royé zal de druk op Dimeo van der Horst verlichten. Dan kan BC Apollo nog een taaie tegenstander zijn.

Zorg en Zekerheid Leiden zit momenteel in een goede flow. Cangeroes (voor de beker 45-87) en Weert (53-99) werden toch gedecideerd aan de kant gezet. Vrijwel de hele wedstrijd was de focus goed. Vooral Kasper Averink en Jan Driessen lieten zich in beide duels van hun goede kant zien. Bovendien speelde Jeroen van der List in Weert als een grote veldheer onder de borden. De lange Gouwenaar leunde niet de hele tijd op zijn driepunter, maar ging de strijd met Kenneth van Kempen absoluut niet uit de weg. Van der List eindigde op 16 punten en die werden allemaal onder de borden gescoord. Betekent de komst van Mo Creek, die zaterdag nog niet zal spelen, meer dan alleen een scorende swingspeler achter de hand te hebben om Worthy de Jong te ontlasten en zal Van der List meer als center gebruikt gaan worden?

De wedstrijd tegen BC Apollo is tevens de afsluiter van een rustige maand januari. Hoe anders zal dat in februari zijn. Op 4 en 28 februari komt Donar naar de Vijf Meihal (de bekerreturn staat gepland voor 5 maart in Groningen). Daarnaast staan er ook nog wedstrijden tegen Challenge Sports Rotterdam (7 februari in Rotterdam) en Landstede Basketbal (14 februari thuis) op het programma.

Alsof dat nog niet genoeg is, vindt op 22 februari het All*Star Gala plaats. Een selectie van het Nederlands team, bestaande uit spelers uit de Dutch Basketball League, neemt het dan op tegen de resterende beste spelers van de Dutch Basketball League. Hoewel er nog geen nationale selectie bekend is, zou het zo maar kunnen dat Worthy de Jong, Mohamed Kherrazi (hij is eindelijk door de FIBA erkend als ‘echte’ Nederlander), Rogier Jansen en Jeroen van der List voor Oranje gaan uitkomen. Wie weet wie er dan nog voor ‘best of the rest’ gaan uitkomen.

Overigens kunt u via de site van de Dutch Basketball League stemmen wie u tijdens het All*Star Gala in Den Bosch wil zien spelen. Alle stemmers bepalen de startende vijf van het ‘best of the rest’ team. Stem op uw favoriete Leidenaar via http://www.basketballleague.nl/allstargala/vote.