Nieuwsbericht

Verre reis naar het zuiden

26 januari 2015

Voor de tweede keer dit seizoen, en zo goed als zeker ook de laatste keer, onderneemt Zorg en Zekerheid Leiden morgen weer de reis naar Weert. De Limburgse formatie, die na het afhaken van sponsor Maxxcom gewoon weer BSW heet, kent dit seizoen veel blessuregevallen en is mede daardoor geen hoogvlieger in de competitie. Zorg en Zekerheid Leiden is het aan zijn stand verplicht om met twee punten in de tas de thuisreis te aanvaarden.

Dit is natuurlijk makkelijk op te schrijven en ook redelijk waarheidsgetrouw, maar juist op dat soort momenten loert het gevaar voor onderschatting en blessures. Op 14 oktober was Zorg en Zekerheid Leiden in Limburg met 59-73 te sterk, maar het verschil werd pas in het laatste kwart gemaakt. Dat kwam mede doordat Jeremy Ormskerk in die wedstrijd tegen een werkgever uit het verleden aardig op dreef was. De snelle en behendige spelverdeler raakte op 8 november geblesseerd zal er morgen nog niet bij zijn.

Op 3 december maakte Zorg en Zekerheid Leiden in eigen huis korte metten met de Limburgers: 102-55. Bas Nelemans mocht toen het honderdste punt scoren. Maar ondanks die ruime zege, is het toch altijd weer oppassen geblazen. Enkele weken geleden ontsnapte Donar maar ternauwernood aan BSW: 64-67. En was het niet vorig seizoen dat BSW de eerste winst in de wacht sleepte, uitgerekend tegen Landstede Basketbal dat het tot die wedstrijd zo goed deed in de competitie en zelfs even koploper was.

Om de Limburgse dreiging te weerstaan, moet Zorg en Zekerheid Leiden Joost Padberg en Kenneth van Kempen uit de wedstrijd zien te houden. Afgelopen zondag waren de beide lange mannen samen goed voor 52 van de 85 punten. Aris legde in dat duel de zwakheid van BSW, het opbrengen van de bal, bloot door 22 steals te pakken.

De wedstrijd biedt Zorg en Zekerheid Leiden de kans om weer lijstaanvoerder van de Dutch Basketball League te worden. Na weken heeft de Leidse ploeg de koppositie afgelopen weekend aan SPM Shoeters moeten afstaan. Drie formaties hebben hetzelfde puntenaantal (24 punten), maar de Bosschenaren hadden daar maar 14 wedstrijden voor nodig. Zorg en Zekerheid Leiden heeft 15 duels gespeeld, Donar 16. Het is dus dringen geblazen aan de top, want in theorie kan Landstede ook nog op 24 uit 15 komen.

Wedstrijden in Weer worden over het algemeen gestreamd. Check morgenavond even via http://new.livestream.com/DBL of de wedstrijd weer in beeld wordt gebracht. Dit zou ideaal zijn voor de thuisblijvers die zo toch het duel kunnen volgen.