Nieuwsbericht

Bekertoernooi gaat verder in Utrecht

21 januari 2015

Zorg en Zekerheid Leiden heeft zondag 25 januari al de kans om de halve finale van het Nederlandse bekertoernooi te bereiken. In Utrecht neemt de ploeg het om 16.00 uur op tegen Cangeroes uit de promotiedivisie. Als Zorg en Zekerheid Leiden wint, dan is een tweede wedstrijd in Leiden niet nodig.

Eigenlijk had Zorg en Zekerheid Leiden in de kwartfinale van de beker moeten stuiten op Den Helder, maar door het faillissement verdween die ploeg uit het bekertoernooi en kreeg Cangeroes, de nummer zes in de promotiedivisie, een vrije doortocht naar de kwartfinale. Zorg en Zekerheid Leiden stuit daarmee dus opnieuw op een formatie uit een lagere divisie.

Cangeroes is een ervaren team dat al enige jaren in vrijwel dezelfde samenstelling opereert. Met twee oude bekenden. In het seizoen 2007/2008 speelde de 1.86 meter lange guard Jorne Snabilie tien wedstrijden in het eerste team van Zorg en Zekerheid Leiden. In de periode 2007-2009 kwam de 2.01 meter lange forward Frank Schaftenaar 44 keer uit voor de Leidse hoofdmacht.

De door Peter Start en Max Stel geleide Utrechtse formatie heeft dit seizoen al een keer tegen het opleidingsteam van Zorg en Zekerheid Leiden gespeeld. Cangeroes won op 13 december in eigen huis – de derde verdieping van Nieuw Welgelegen – met 69-65. Schaftenaar (13 punten en 7 rebounds) en Snabilie (10 punten, 5 assists) behoorden toen tot de betere spelers bij Cangeroes. Bij het tweede van Zorg en Zekerheid Leiden werd Bas Nelemans topschutter met 13 punten (11 rebounds en 5 assists). Floris Versteeg kwam tot 10 punten.

Als Zorg en Zekerheid Leiden in Utrecht wint, dan is plaatsing voor de halve finale van de beker meteen een feit. Het reglement van het bekertoernooi schrijft immers voor dat als een eredivisieploeg wint bij en van een team uit een lagere klasse, dat er dan geen tweede wedstrijd wordt ingepland. Morgenavond wordt bekend wie de andere halve finalist wordt, al is dat eigenlijk nu al zeker. Challenge Sports Rotterdam moet in Groningen met dertig punten verschil winnen van Donar om zich te plaatsen voor de halve finale. Dat lijkt een onmogelijke opgave. De kans op een dubbele clash tussen de twee bekerfinalisten van afgelopen seizoen zit er dus dik in.