Nieuwsbericht

Bekerduels tegen Donar op komst?

16 januari 2015

Zowel Zorg en Zekerheid Leiden als Donar moet zich nog plaatsen voor de halve finale van de Nederlandse beker. Maar het heeft er alle schijn van dat de twee rivalen elkaar in de halve finale gaan treffen. Voordat het zover is, moet Zorg en Zekerheid Leiden nog wel afrekenen met promotiedivisionist Cangeroes. Deze wedstrijd staat voor zondag 25 januari op de rol.

De nieuwe regel in het bekertoernooi houdt in dat als een eredivisieploeg een uitwedstrijd wint van een promtiedivisionist, er geen tweede wedstrijd op het terrein van de eredivisieformatie gespeeld hoeft te worden. Dit betekent dus dat Zorg en Zekerheid Leiden op 25 januari genoeg heeft aan een zege in de Utrechtse sporthal Nieuw Welgelegen, waar men op drie hoog speelt. Het duel tegen de huidige ploeg van Frank Schaftenaar, oud-speler van de Leidse formatie, begint om 16.00 uur.

Donar heeft voor de beker de eerste wedstrijd in de kwartfinale al gespeeld. In Rotterdam werd met 61-90 gewonnen van Challenge Sports Rotterdam. Dat maakt de tweede wedstrijd tot een formaliteit. Het ligt bepaald niet in de lijn der verwachtingen dat de Rotterdammers in Groningen met dertig punten verschil gaan winnen.

De kans is dus erg groot dat Zorg en Zekerheid Leiden en Donar samen moeten uitmaken wie naar de finale gaat. Ook al is het beter om de huid niet verkopen voordat je de beer geschoten hebt, beide ploegen hebben al wel de wedstrijddata vastgesteld. Op woensdag 4 februari gaan de finalisten van vorig jaar van start in de Vijf Meihal, aanvang 20.00 uur. De return in Groningen staat gepland voor dinsdag 17 februari. Het tijdstip is nog niet bekend, maar Donar begint doordeweeks altijd om 19.30 uur.