Nieuwsbericht

Weer een century tegen Aris?

13 januari 2015

Zorg en Zekerheid Leiden heeft dit seizoen al twee keer tegen Aris Leeuwarden gespeeld. In beide wedstrijden werd de grens van de honderd punten doorbroken. Gaan de mannen van Eddy Casteels zaterdag in de Vijf Meihal opnieuw los en wordt er aan een stukje klantenbinding gedaan? Er is maar één manier om daar achter te komen: zorg dat je voor 20.30 uur aanwezig bent. Spektakel gegarandeerd.

Het past precies in het plaatje dat al jaren opgaat: in wedstrijden tegen Aris wordt altijd veel gescoord. Buiten Aris heeft Zorg en Zekerheid Leiden alleen nog een keer tegen BSW de honderd punten gehaald. Toch is het niet zo makkelijk gegaan als de uitslagen (113-81 in Leiden en 81-101 in Leeuwarden) doen vermoeden. In Leiden bleven de Friezen tot de rust (48-46) goed bij. In Leeuwarden was het enkele minuten voor rust zelfs 40-33 voor Aris, maar daarna plaatste Zorg en Zekerheid Leiden een 1-20 run om met een 41-53 voorsprong te gaan rusten. Aris was de draad helemaal kwijt en meteen na de rust gooide Zorg en Zekerheid Leiden er nog eens een 0-6 run tegenaan. De wedstrijd was gespeeld.

Aris verloor in het treffen in Friesland wel spelmaker Miles Jackson-Cartwright. De Amerikaan blesseerde zich bij een ongelukkige valpartij aan zijn pols. Daarbij scheurde hij zijn banden, waardoor de spelverdeler drie maanden uitgeschakeld zou zijn. Naar verwachting kan hij komende week aan zijn herstel gaan werken.
Overigens is dit Aris wel een ander team dan waartegen Zorg en Zekerheid Leiden eerder speelde. Uit het faillissement van Den Helder haalde Aris Quincy Treffers en Nigel van Oostrum naar Leeuwarden toe. Niet de spelers die de statsheets helemaal vol spelen, maar voor de rotaties en een bredere selectie zijn het wel aangename versterkingen.

Zorg en Zekerheid Leiden speelde afgelopen zondag voor het eerst sinds Tweede Kerstdag. Voor de beker werd met 53-80 van Rotterdam Basketbal 2 gewonnen. Geen opzienbarende uitslag, hoewel met name Will Felder met vier dunks voor het nodige spektakel zorgde. Worthy de Jong bleef aan de kant om nog wat extra rust te krijgen. Dylon Cormier viel voor rust uit met een oogblessure, maar nader onderzoek wees uit dat er niets beschadigd was. Beide spelers lijken klaar voor zaterdag.