Nieuwsbericht

Daverende uitsmijter in Vijf Meihal

17 december 2014

Zorg en Zekerheid Leiden speelt zaterdag om 20.30 uur de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2014. Terugkijkend op 2014 is het heel toepasselijk dat juist Donar de laatste tegenstander van dit jaar in de Vijf Meihal wordt. De Groningers zaten Zorg en Zekerheid Leiden aan het eind van vorig seizoen en begin dit seizoen danig in de weg. Een mooie gelegenheid om nog even een kater weg te spoelen en er een mooi feestje van te maken. Dit wil je niet missen! Nee, dit mag je niet missen!

Wedstrijden tussen Zorg en Zekerheid Leiden en Donar zorgen altijd voor veel spanning en spektakel. Wie herinnert zich niet die geweldige serie van zeven wedstrijden in 2011 die pas na drie verlengingen een (Leidse) landskampioen opleverde. Of de 2-0 voorsprong in de play-offs van afgelopen seizoen toen de latere landskampioen aan de rand van de afgrond belandde door de Leidse vechtersmachine.

Dit seizoen hebben beide ploegen elkaar reeds twee keer getroffen, beide keren in het hoge noorden. In de strijd om de SuperCup moest Zorg en Zekerheid Leiden de Groningers nog voor laten gaan (78-67), tijdens het competitieduel op 13 november (70-72) werden de bakens vooral in de tweede helft verzet, want voor rust leek de wedstrijd een kopie van het duel om de SuperCup.

In de competitie draait Zorg en Zekerheid Leiden goed. Het spel is niet altijd groots, maar desondanks staat de formatie van Eddy Casteels wel bovenaan, met slechts één nederlaag in twaalf wedstrijden. De wedstrijd van afgelopen dinsdag tegen Landstede Basketbal was weer een mooi voorbeeld dat je die ‘Leienaars’ nooit voortijdig moet afschrijven. In vier minuten tijd werd een achterstand van 58-44 middels een 0-20 run volledig weggepoetst en omgezet in een 79-86 overwinning.

Op diezelfde dinsdagavond leed Donar al weer de vierde nederlaag van het seizoen. Zoals gebruikelijk was Aris weer de sterkste zo vlak voor de Kerst. Wat dat betreft, blijft de competitie bol staan van de verrassingen. Want in Groningen staat wel degelijk een sterk team dat veel ingrediënten uit Leiden (Bekkering, Cunningham, Wright) en Leeuwarden (Jeter, Sanchez, Osaikhwuwuomwan) heeft gehaald.
Hoe dan ook, het belooft weer een prachtige avond te worden in de Vijf Meihal. Een avond waar Zorg en Zekerheid Leiden goede zaken kan doen ten opzichte van Donar met het oog op een zo hoog mogelijke klassering in de eindrangschikking. Maar de Groningers zullen ook willen winnen. Om in het spoor van Zorg en Zekerheid Leiden te blijven en om revanche te nemen voor de nederlaag in Leeuwarden.

Een volle bak zo vlak voor de Kerst, spectaculair en spannend basketbal en in de rust een optreden van de tienkoppige Gallowstreet Brass Band. Daar moet je gewoon bij zijn. Snel handelen is dan wel aan te raden, want de kaarten vliegen als zoete broodjes over de digitale toonbank. Voor je het weet, is de wedstrijd uitverkocht en moet je dit avondje uit aan je neus voorbij laten gaan. Ga nu naar http://www.eredivisiebasketballleiden.nl/tickets/koop-online en schaf je kaartje voor zaterdag aan! De wedstrijd in de ongetwijfeld kolkende Vijf Meihal begint om 20.30 uur.