Nieuwsbericht

Landstede uit, altijd lastig

15 december 2014

Landstede Basketbal is al enige jaren een ploeg die de top van de Dutch Basketball League op de hielen zit. Heroïsch was de play-off strijd afgelopen seizoen tegen Zorg en Zekerheid Leiden. Ook dit seizoen doen de Hammers weer uitstekend mee. Na het schrappen van de wedstrijden tegen Den Helder Kings, staat Landstede Basketbal in verliespunten gedeeld tweede, met slechts twee punten achterstand op koploper Zorg en Zekerheid Leiden. Het wordt dinsdagavond ongetwijfeld een heet avondje in Zwolle (aanvang 19.30 uur).

Een van de twee nederlagen van Landstede Basketbal komt op het conto van Zorg en Zekerheid Leiden. In de Vijf Meihal had de ploeg uit Zwolle van meet af aan weinig in de melk te brokkelen. Na een ruststand van 36-26 werd het 76-54 voor Zorg en Zekerheid Leiden.

Het gevaarlijke wapen Joe Burton werd keurig geneutraliseerd door Jeroen van der List en Will Felder. De enige Zwolse speler die zich aan de malaise onttrok, was J.T. Tiller. De grote spelverdeler produceerde nog 15 punten. In de play-offs was Tiller ook al een plaaggeest voor Zorg en Zekerheid Leiden, want hij was er grotendeels verantwoordelijk voor dat Landstede Basketbal de tweede wedstrijd in de play-offs winnend afsloot.

Zorg en Zekerheid Leiden moet zorgen dat de knop morgen wordt omgedraaid. Vanaf nu moet er drie keer op rij tegen de drie andere ploegen uit de top-4 worden aangetreden. Het is tijd voor een betere verdediging, buffelen en hard werken. Toevalligerwijs was de thuiswedstrijd er eentje waar de Leidse ploeg wel terug kon vallen op een uitstekende verdediging. Het is tijd om dat niveau dinsdagavond weer te benaderen of zelfs te verbeteren.

Landstede Basketbal verkeert niet in uitstekende vorm. In de bekerstrijd bleef Red Giants goed volgen en afgelopen zaterdag genoot Aris Leeuwarden na drie kwarten nog een voorsprong van zes punten: 68-62. Dat was niet genoeg om de punten in Friesland te houden, maar Landstede wankelde wel even. Dat zegt natuurlijk niet alles, want Zorg en Zekerheid Leiden kende min of meer dezelfde problemen tegen Challenge Sports Rotterdam. Wie deze wedstrijd wil bijwonen, moet er wel rekening mee houden dat het aanvangstijdstip 19.30 uur is.

Ongeacht de uitslag van dinsdag, volgt zaterdag al weer een nieuwe topper. Dan komt Donar op bezoek in de Vijf Meihal. Het belooft nu al een volle bak te worden, dus sla snel uw slag en bestel alvast kaarten voor deze onvervalste kraker. De wedstrijd in de Vijf Meihal begint zaterdagavond om 20.30 uur.